שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד שכבות

רכיבים

לעוגת הטורט שוקולד
6 ביצים
כוס סוכר
להקציף ביחד
כוס מידה
חצי כוס שמן
250 גר שמנת מתוקה
חצי כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח לבן
חצי כוס קקאו איכותי
10 גר אבקת אפייה (שקית)
כפית סודה לשתייה
מנפים ומערבבים הכל יחד.
להרטבת העוגה:
50 מל מים
50 גר סוכר
כף רום
קצפת לבנה
500 מל שמנת מתוקה
250 חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כף סוכר
להקציף עד לקצפת חזקה
לגאנש מוקצף
250 גר שוקולד מריר
500 גר שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה

עוגת שוקולד שכבות יומהולדת

 

אופן הכנת הטורט
מקציפים יחד את הביצים והסוכר במהירות גבוהה עד לקציפה בהירה . הכפלת נפח

מורידים מהירות למינימום. מוסיפים את השמן והשמנת מתוקה. מוסיפים כך אחרי כף את תערובת הקמח. ומערבבים כמה שניות.
מקפלים בקערה במידה ולא עורבב כמו שצריך. לא להתעסק יותר מדי עם הבלילה בשלב הזה.

מחלקים לשתי תבניות בקוטר 18
(אני נעזרתי בסיר גנחון וברינג) שניהם נעטפו בנייר אפייה ושומנו קלות.

אפייה בתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות טורבו למשך 25 דק.
לבדוק עם קיסם שיצא לח.

להרטבת העוגה-

לערבב על אש קטנה עד להמסה. ולקרר

הכנת גאנש מוקצף
מכינים גאנש מ 250 שוקולד ו 250 שמנת מתוקה.
מערבבים ומכניסים למיקרו.
כל פעם חצי דקה וערבוב עד להמסה מלאה

מקררים כמה שעות או לילה במקרר.

אחרי קירור , מוסיפים עוד 250 שמנת מתוקה וחצי חבילה אינסטנט פודינג ומקציפים הכל יחד.

הרכבת העוגה:
חותכים כל עוגת טורט לחצי ומיישרים.
שכבות:
1- טורט, הרטבה, קצפת לבנה
2- טורט, הרטבה, גאנש מוקצף
3- טורט, הרטבה, קצפת לבנה ומכסים בטורט האחרון.
עוטפים את העוגה בגאנש במוקצף
ומקשטים.

מזל טוב

  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן