שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת קשת בענן

רכיבים

אופן ההכנה

15.10.20217נתחיל מהסוף
אתמול חגגנו יומהולדת 4 לדניאלה המתוקה שלנו.
ילדת היומולדת ביקשה חגיגה בקונספט של חדי קרן ונסיכות, ועוגת יום ההולדת הוכנה בהתאם 🐴👑💖
✨קאפקייקס וניל ושוקולד ממולאים בקרם פטיסייר ומעליהם קצפות בצבעי קשת בענן 🌈✨
את הקאפקייקס והקרם פטיסייר מכינים יום מראש. את הזילופים עושים ביום האכילה.
קאפקייקס וניל
לכ 20 קאפקייס בינוניים
150 גר חמאה בטמפ החדר
כוס סוכר
200 גר שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל
5 חלבונים (חלמונים לשמור לקרם פטיסייר)
2.5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח
90 מל חלב (כ 6 כפות)
20 מל מים (כ 2 כפות)
תנור ל 170 מעלות במס פס עליון ותחתון.
מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות.
מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומקציפים עד הטמעה. מוסיפים את החלבונים בשתי נגלות ומערבבים כל פעם עד הטמעה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והמלח. ומוסיפים חצי לתערובת.
מערבבים מעט להטמעה. מוסיפים את החלב והמים. מערבבים להטמעה. ואז את יתרת הקמח.
מוזגים לכוסות קאפקייקס ואופים במשך כרבע שעה עד שקיסם יוצא יבש.
קאפקייקס שוקולד (חלבי או פרווה)
מרכיבים:
יבשים
2 כוסות קמח
כוס סוכר
2/3 כוס קקאו
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפייה
200 גר' שוקולד חלב/מריר
רטובים
4 ביצים
כוס שמן או 200 גר חמאה מומסת
כוס וחצי מים
2 כפית תמצית וניל
במעבד מזון טוחנים את היבשים בכמה פולסים כדי שהשוקולד יורגש.
בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים.
ומוסיפים ליבשים. מערבבים עוד קצת עד לאיחוד. מעבירים לכוסות קאפקייקס ואופים בחום 180 כרבע שעה עד שקיסם יוצא מעט קצת לח.
קרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
4 כפות קורנפלור
4 חלמונים
כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר
50 גרם קוביות חמאה
אופן ההכנה
בקערה עם מעט חלב ממיסים את קורנפלור. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
בסיר מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם התמצית וניל והסוכר לרתיחה. מכבים.
מבצעים השוואת טמפרטורות. מוזגים באיטיות את החלב לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מחזירים לאש ומערבבים עד הסמכה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה.מכסים בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום. ומקררים.
אופן הכנת העוגה.
מוציאים את הקרם פטיסייר מהמקרר ומערבבים כדי לפתוח אותו.
בעזרת סכין יוצרים בור בכל קאפקייק ומזלפים פנימה קרם.
מסדרים את הקאפקייקס בצורת קשת בענן (אעלה תמונה) או בכל צורה שרוצים.
מכינים קצפת.
4 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
מקציפים עד להסמכה.
תחילנ, בעזרת ספטולה (סכין מדורגת) מיישרים את פני הקאפקייקס לגובה אחיד.
מחלקים את הקצפת למס' הצבעים הרצויים מוסיפים טיפה קטנה של צבע מאכל ג'ל ומערבבים. מזלפים קודם את העננים ואחכ את הקשת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן