שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם שליש- 70% קמחים מלאים

רכיבים

ל 3 לחמים
350 גר קמח פיצה גרמני
350 גר קמח חיטה מלא עלית
350 גר קמח כוסמין מלא
788 גר מים
262 גר מחמצת שיפון
21 גר מלח

אופן ההכנה

 

באחוזי אופה
33.3% קמח פיצה גרמני
33.3% קמח חיטה מלא עלית
33.4% קמח כוסמין מלא
75% מים
25% מחמצת שיפון
2% מלח

תהליך העבודה

20 דק פרמנטוליזה (ערבוב של קמחים, מים ומחמצת והמתנה)
הוספת מלח ותחילת לישה (כ 10 דק)
אחרי חצי שעה מסיום הלישה נבצע קיפול ראשון
אחרי שעה קיפול שני
אחרי שעתיים קיפול שלישי
אחרי שעתיים וחצי (גידול כ 60% בנפח הבצק)
עיצוב ראשון, מנוחה 10 דק, ועיצוב סופי.
מקרר ל 13 שעות ואפייה על משטח נירוסטה

    

 

 

16 מחשבות על “לחם שליש- 70% קמחים מלאים”

  1. My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I might as well check things out.
    I like what I see so now i am following you. Look forward to
    looking over your web page repeatedly.

  2. בוקר טוב אודי, אני עוקבת.אחריך יש לך מאפים מדהימים, אתה נדיב במתכונים וראוי באמת להערצה, אני בעצמי אופה כבר 3 שנים , אשמח למתכון לחם אוורירי מלא, ללא קמח לבן, בגלל בעיית סכרת של בן זוגי, תודה מקרב לב כוכב

    1. היי כוכב,
      תודה רבה 🙂
      אעלה לכאן בקרוב מתכון ללחם מקמחים מלאים בלבד. בינתיים הוא מופיע באינסטגרם כולל סרטונים איך להכין אותו.
      ממליץ בחום לצפות

  3. הי אודי, הלחם נראה נהדר! יש לי קמח כוסמין 70% ולא מלא לגמרי, האם להוריד מכמות המים במתכון? ואם כן כמה?

    1. יכולה להשתמש.. בגדול אפשר גם ללא שינוי אבל ליתר ביטחון תורידי 2-3% מהמים

  4. היי אודי, אפשר לאפות את הלחם בסיר? יש שינוי כלשהו?
    בנוסף, אם משתמשים במחמצת לבנה/מלאה (לא שיפון), יש שינוי כלשהו מומלץ בהידרציה?

    1. אפשר בסיר. תאפי ב 250 דק סיר סגור למשך 20 דק ואחכ להסיר מכסה , להוריד חום ל 230 לעוד 20-25 דק
      אין הבדל במתכון בין המחמצות השונות.

  5. שלום ותודה רבה על המתכון.
    בזמנים של הקיפולים – האם הכוונה של הקיפולים היא מסיום הלישה או מסיום הקיפול שלפני?
    כלומר קיפול שלישי – האם הוא 3.5 שעות אחרי סיום הלישה או שעתיים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן