שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קובנה מחמצת- הבריוש של התמנים

רכיבים

600 גר קמח רב תכליתי ( t550 קמח גרמני)
360 מים
250 מחמצת לבנה 75% הידרציה
ככוס סוכר
כף שטוחה מלח
100-150 גר חמאה בטמפ החדר

אופן ההכנה

מתכון זה מיועד למי שמנוסה בעבודה עם מחמצת.
קיים מתכון עם שמרים כאן
בבוקר האכלת מחמצת.
בערב אוטוליזה קמח ומים לחצי שעה.
לישה במיקסר של כל המרכיבים פרט למלח. אחרי כ 8 דק כשהבצק פיתח גלוטן הוספתי מלח ועוד טיפה מים. והמשך לישה עד שהבצק נראה חלק.
2 קיפולים כל חצי שעה ואז פתיחה כמו בסרטון כולל מריחת החמאה.
התפחה על השיש למשך הלילה. כ 9 שעות.
אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות טורבו למשך כ 50 דק. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות.
סרטון הכנה עלה בפוסט קודם

2 מחשבות על “קובנה מחמצת- הבריוש של התמנים”

  1. היי –
    החלטתי להיות אמיץ ולנסות להכין קובנה מחמצת,
    כתוב במתכון ככוס סוכר – מתי מכניסים אותה ?
    תודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן