מתכון זה מיועד למי שמנוסה בעבודה עם מחמצת.
קיים מתכון עם שמרים כאן
בבוקר האכלת מחמצת.
בערב אוטוליזה קמח ומים לחצי שעה.
לישה במיקסר של כל המרכיבים פרט למלח. אחרי כ 8 דק כשהבצק פיתח גלוטן הוספתי מלח ועוד טיפה מים. והמשך לישה עד שהבצק נראה חלק.
2 קיפולים כל חצי שעה ואז פתיחה כמו בסרטון כולל מריחת החמאה.
התפחה על השיש למשך הלילה. כ 9 שעות.
אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות טורבו למשך כ 50 דק. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות.
סרטון הכנה עלה בפוסט קודם
2 מחשבות על “קובנה מחמצת- הבריוש של התמנים”
היי –
החלטתי להיות אמיץ ולנסות להכין קובנה מחמצת,
כתוב במתכון ככוס סוכר – מתי מכניסים אותה ?
תודה 🙂
בהצלחה! בלישה. אפשר חלק בהתחלה וחלק תוך כדי הלישה