שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קובנה תימנית

רכיבים

ל 2 סירים בקוטר 20
1 קג קמח לחם מנופה
240 גר סוכר (כוס)
20 גר שמרים יבשים (כ 2 כפות)
20 גר מלח (כ 3 כפיות)
600 מל מים חמימים
200 גר חמאה ועוד קצת לפיזור מעל הבצק לפני האפייה

אופן ההכנה

 

מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים מלבד המלח והחמאה.

לשים במהירות בינונית עד לבצק אסוף, מוסיפים את המלח ולשים עוד 5-7 דקות לבצק רך ונעים.

מעבירים את הבצק לקערה ומכסים. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. כשעה עד שעה וחצי. תלוי בטמפ.

מחלקים ל 6 כדורים מכסים במגבת ומחכים רבע שעה.

בינתיים מורחים את הסיר בחמאה כולל את המכסה.

משמנים בנדיבות עם חמאה את משטח העבודה.

ופותחים את הבצק עם מערוך לבצק דק וגדול.

מורחים את הבצק בחמאה ומגלגלים לרולדה. כל רולדה חותכים ל 5 שבלולים ומעמידים בתחתית הסיר כשהספירלה כלפי מעלה במרווחים האחד מהשני כי הם עוד יתפחו הרבה.

חוזרים על הפעולה עם 2 כדורים נוספים כשאת הכדור השלישי מניחים בקומה שנייה.

לחובבי הקצח- אפשר לפזר עם החמאה קצח. אפשר לפזר רק בגליל אחד מתוך השלוש וכך כולם יהנו 🙂

 

סוגרים עם המכסה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. כשעה. אני שמתי מתחת לשמיכה.

הבצק יגיע לשני שליש מהסיר ובאפייה יתפח עד למכסה.

אני אוהב לפזר מעט חמאה מעל הבצק לפני האפייה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לאופים למשך 45 דק. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד הצבע הרצוי. עוד כ 10 דק.

 

אפשר להכין את הבצק ביום שישי, להתפיח כחצי שעה בחוץ ואז להכניס למקרר עד למחרת. בשבת בבוקר הבצק אמור למלא כשני שליש מהסיר.

במידה והוא לא מילא תוציאו לשיש להמשך התפחה ורק אז תאפו.

תחממו את התנור מראש על 170 מעלות טורבו ותאפו למשך 45 דק. לאחר מכן תסירו את המכסה ותמשיכו לאפות עד לצבע הרצוי .

מומלץ לאכול חם!

ולהגיש לצד ביצים קשות, רסק עגבניות וסחוג

 

    

2 מחשבות על “קובנה תימנית”

  1. יש טעות במתכון, מכניסים לקערת המיקסר 300 מל מים, איפה נעלמו עוד 300 מל מים. חחח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן