שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טורטליני מוס כבד ופטריות

רכיבים

אופן ההכנה

לבצק

250 גר קמח סמולינה טחינה גסה

250 גר קמח סמולינה טחינה דקה

5 ביצים L

כף שטוחה מלח

כף שמן זית

מכניסים הכל למעבד מזון ומפעילים עד ליצירת כדור בצק. מוציאים לשים כדקה. במידה ולח מוסיפים קמח דק. במידה והבצק יבש מוסיפים מעט שמן.

עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למנוחה בחוץ כחצי שעה.

מחלקים ל 4 כדורים ומרדדים במכונת פסטה עד לעובי 6-7.

יוצרים עיגולים עם חותכן, במרכז מניחים כפית מהמילוי. מקפלים לחצי עיגול כשאת הקצוות מרטיבים עם האצבע ומהדקים כשמקפידים שלא ישאר אוויר בתוך הטורטליני.

נוצר חצי עיגול. לוקחים קצה אחד ומקפלים על הקצה השני וגם פה מדביקים עם קצת מים.

מילוי מוס כבד ופטריות

מוס כבד

200 גר כבד עוף נקי, בצל בינוני חתוך לרצועות דקות, שן שום קצוץ דק, ענף רוזמרין, עלה דפנה, 30 מל וויסקי (כ3 כפות), כף סילאן, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית אגוז מוסקט

50 גר חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות

מטגנים במחבת גריל את הכבד לדרגת מדיום ומניחים בצד.

מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום לעוד חצי דקה. מוסיפים את שאר המרכיבים כולל הכבד (בלי החמאה)

מטגנים כ 4 דקות.

מוציאים את עלה הדפנה, והרוזמרין. מעבירים למעבד מזון וטוחנים. תוך כדי הטחינה מוסיפים את קוביות החמאה.

שומרים בצד לצינון.

פטריות

5 פטריות שמפניון או פורטובלו גדולות חתוכות גס

20 גר חמאה

2 ענפי טימין

שן שום

מטגנים הכל יחד עד לריכוך הפטריות.

קוצצים קטן עם סכין.

מערבבים יחד עם המוס כבד.

אחרי צינון מעבירים לשק זילוף.

ניתן להקפיא בקופסא עם נייר אפייה מקומחת. ואז לבשל כ 5 דקות במים רותחים.

אפשר להכין מיד ואז זמן הבישול קצר יותר כ 3 דקות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן