שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז ממתקים

רכיבים

2 כוסות אורז (יסמין/פרסי)
8 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
כוס צימוקים חומים קטנים/צימוקי אוכמניות
15 תמרי מג'עול (לא חייב מהזן היקר) מגולענים וחצויים לאורכם.
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 תפוחי אדמה לבנים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי חצי סמ.

אופן ההכנה

אורז ממתקים
אצלנו קוראים לאורז הזה אורז ממתקים.
התמרים, הצימוקים והגזר המטוגן מכניסים מתיקות שאי אפשר לעמוד בפניה.
האורז נעשה בשיטה הפרסית כך שיוצא אחד אחד.
אורז חגיגי וטעים.
בסיר גדול מלא במים רותחים עם 2 כפות מלח מוסיפים 2 כוסות אורז ומבשלים 6 דקות בדיוק.
מסננים ושוטפים.
מעבירים לקערה ומערבבים עם המלח, פלפל, צימוקים והתמרים.
מטגנים את הגזרים בשמן זית בנדיבות.
כשהגזר מתרככך וקצת משחים מעבירים לקערה עם האורז כולל השמן שנותר.
שוטפים קלות את הסיר של האורז, שמים שמן זית כ 4 כפות ,רבע כוס מים רותחים ורבע כפית כורכום. ברגע שרותח מסירים מהאש. מפזרים שכבה של תפוחי אדמה.
מעל התפוחי אדמה מפזרים את האורז בצורת פרמידה.
עם גב של כף יוצרים 5 חורים עד הקרקעית. סוגרים את הסיר. ומעבירים לאש גבוהה ל 10 דקות.
פותחים מפזרים מעל האורז חצי כוס מים רותחים וסוגרים ומכסים עם מגבת. (זהירות שלא תשרף). מעבירים לאש נמוכה לכשעה עד שעה וחצי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן