ל 8 מנות
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את העדשים לדקה ואז את המים. מביאים לרתיחה. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר.
לאט לאט העדשים יתרככו והתפרקו. אחרי חצי שעה מתבלים (כולל הלימון והגרידה) ומוסיפים את התפוחי אדמה.
ומבשלים עד שהעדשים התרככו לגמרי והתפוחי אדמה והגזר רכים.
אפשר לאכול את המרק ככה.
אני טחנתי בבלנדר יד.
בישלתי במקביל חצי כוס עדשים שחורות עד לריכוך.
מזגתי מהמרק, פזרתי מעל עדשים שחורות וזרזפתי שמן זית איכותי (לא לוותר על השמן זית!!)
*מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול.
*במידה והמרק סמיך מידי , מדללים עם עוד מים.
1 מחשבה על “מרק עדשים כתומות”
ממליץ לנסות לעשות עדשים בסיר לחץ ללא טיבטל , ואז המרקם מעולה