שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עדשים כתומות

רכיבים

500 גר עדשים כתומות (שטופים ונקיים מאבנים)
בצל לבן גדול קצוץ
3 שיני שום
3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי חצי סמ
2 תפוח אדמה גלופים וחתוכים לקוביות גסות
2 ליטר מים
כפית כמון
  כפית כורכום
כף וחצי מלח
כפית פלפל שחור
גרידת לימון ומיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

ל 8 מנות

מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את העדשים לדקה ואז את המים. מביאים לרתיחה. מדי פעם מקפים את הקצף שנוצר.
לאט לאט העדשים יתרככו והתפרקו. אחרי חצי שעה מתבלים (כולל הלימון והגרידה) ומוסיפים את התפוחי אדמה.
ומבשלים עד שהעדשים התרככו לגמרי והתפוחי אדמה והגזר רכים.

אפשר לאכול את המרק ככה.
אני טחנתי בבלנדר יד.
בישלתי במקביל חצי כוס עדשים שחורות עד לריכוך.

מזגתי מהמרק, פזרתי מעל עדשים שחורות וזרזפתי שמן זית איכותי (לא לוותר על השמן זית!!)

*מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול.
*במידה והמרק סמיך מידי , מדללים עם עוד מים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן