המתכון מתאים לתבנית קסטן במידה 30-10-10 (לתבניות במידות אחרות נדרש לעשות התאמות בכמויות)
אופן ההכנה
לשים הכל ביחד עד לקבלת בצק אחיד ואסוף.
נבצע 3 קיפולים כל חצי שעה-40 דקות.
נתפיח כשעתיים, נעצב לתבנית קסטן ונכניס לתבנית.
נתפיח עד ל 70% מהתבנית ונכניס למקרר ללילה.
בבוקר אם הבצק לא השלים תפיחה (הגיע למכסה) נוציא לשיש להשלמת תפיחה ואז נאפה.
במידה והבצק השלים תפיחה נעבור ישר לאפייה
האפייה- תנור שחומם מראש ל 230 מעלות טורבו.
אפייה בקסטן סגור למשך 45 דק.
בסוף מחלצים ומצננים למשך 3-4 שעות.
1 מחשבה על “חיטה מלא, חיטה 70% מלא בתוספת צימוקים וחמוציות”
שלום אודי, תודה על האתר האינפורמטיבי.
בקיץ אחרי הקיפולים והבאלק שעה וחצי/שעתיים, ועיצוב, הבצק כבר נראה מוכן לאפיה.
אחרי תפיחת לילה במקרר הבצק נופל. האם בקיץ עדיף לוותר לגמרי על התפחת לילה במקרר? לתת שעתיים במקרר כדי לקבל טעמים? או לוותר על הבאלק ולהכניס ישירות למקרר אחרי הקיפולים? הבעיה כאן מתי לעשות את העיצוב? כי לפני הבאלק הבצק לא מוכן ואחרי המקרר בדרך כלל לא ממליצים.
תודה מראש.