שובר מתנה
חיפוש
Close this search box.

מלוואח

רכיבים

הכמות מתאימה ל 10 מלוואחים

1 קילו קמח חלש כמו פיצה להתפחה קצרה/ רב תכליתי
600 גר מים פושרים 25 מעלות
1 גר שמרים (בערך שליש כפית)
22 גר מלח (3 כפיות שטוחות)

אופן ההכנה

גדלתי על מלוואח.
ושנים שאני אוכל מלוואח קנוי שהוא טעים אבל בכלל לא דומה למלוואח הבייתי.
הכנתי גם סמנה תימנית (ראו מתכון באינסטגרם)
אך אפשר להכין את זה גם עם חמאה מזוקקת רגילה.
מה שקיבלתי זה מלוואח קליל, מלא שכבות, פלאפי וטעים ברמות אחרות.

טיפ קטן- תכינו את הסמנה מחוץ לבית. אל תשאלו למה 🙂

נכין מראש סמנה (ראו ריל קודם) או חמאה מזוקקת (פשוט להמיס חמאה על מחבת עד שהיא מעט משחימה).
אנחנו רוצים לעבוד עם חמאה קרה.

נלוש לבצק חלק ונעים. אם הוא מעט דביק זה בסדר .
נוציא את הבצק, נכדרר ונכניס לקערה משומנת קלות למנוחה של חצי שעה.
נחלק את הבצק ל 10 חתיכות של 160 גר למלוואח. זה מתאים למלוואח בגודל של מחבת 22 סמ בערך.
כל חתיכת בצק נכדרר ונעביר למגש משומן וגם מעל הכדורים נשמן עם סמנה/חמאה או שמן.
ניתן לבצק שוב מנוחה של 30-40 דק.
המנוחות מאד חשובות גם לפיתוח הגלוטן וגם כדי שהבצק יתמסר ברידוד.

כשאתם מרגישים שהבצק רך כמו פלסטלינה (תלחצו עליו) אז אפשר לעבור לפתיחה.

נפתח את הבצק על משטח משומן עם סמנה/חמאה ונרדד לכדור ואז נרחיב כמה שיותר מבלי לקרוע את הבצק.

נמרח סמנה ומעל נפזר קלות קמח.
נקפל לחצי ושוב נמרח סמנה ונפזר קמח ואז נקפל שוב ושוב נמרח סמנה וקמח. ואז נקפל לכדור. נדאג שכל הקיפולים יהיו למטה ונחזיר למגש המשומן למנוחה אחרונה לפני הטיגון.

אחרי חצי שעה-שעה
נפתח את הכדור בצק לכדור לקוטר של 20-22 סמ , המלוואח צריך להיות בעובי של כחצי סמ. לא דק מדי.

טיגון:
נחמם מעט סמנה על מחבת, נכניס את המלוןאח ונכסה את המחבת. ברגע שהחלק העליון שינה צבע והחלק התחתון השחים אפשר להפוך ולהשלים את הטיגון.

מציע להגיע עם דבש /סוכר.
אפשר להוסיף גבינה צהובה באמצע ולגלגל (זיוה)
אני אוהב לטגן ביצה על המלוואח אבל לרמה שהביצה רכה ומעל להוסיף דבש/סוכר. תודו לי אחכ.

תקבלו מלוואח קליל, פלאפי, טעים היסטרי ולא כבד בבטן.

כל התהליך ארך כ 3 שעות.
לישה ב 10 , טיגון ב 13.
אבל אפשר לקצר במנוחות כל עוד הבצק זורם איתכם.
אני הכנתי פיצות בין לבין אז המנוחות התארכו

בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן