שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תכנון ערב פיצה+ מתכון לבצק פיצה להתפחה של 48 שעות

רכיבים

אופן ההכנה

תכנון לערב פיצות

כאן אעזור לכם להיערך נכון לקראת ערב פיצה.

לפני כן מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם ללמוד על בצק, מחמצת, שמרים, לישות והמון חומר לימודי מעמיק ומקצועי.

בצק פיצה

1 ק"ג  קמח מתאים  ל- 6 פיצות בקוטר 28-30 ס"מ.

בהנחה שהארוחה היא לא רק פיצות אז אני מכין כמות בצקים (פיצות) לפי מספר האורחים.

קמח פיצה

לגבי הקמח- יש המון סוגים וצריך לבחור קמח מתאים בהתאם לתהליך שתרצו.

אחרי המון טסטים אני אוהב לעבוד עם הקמח פיצה הגרמני של קמח הארץ. הוא מושלם!

מתאים להתפחה של 48-72 שעות

לינק לקמח10% הנחה על כל הקמחים עם קופון cudigalili

הקמח שאני הכי אוהב לפתיחת הפיצה הוא STACCAPIZZA של ספאדוני
מעט יקר אבל יספיק לכם להמון פעמים.

שמרים יבשים

לטובת הבצק נצטרך שמרים יבשים (אני אוהב לעבוד עם שמרים של Bruggeman)

לרוטב פיצה

ל 6 פיצות נצטרך פחית (400 גר) עגבניות תמר שלמותpelati   של חברה איטלקית כמו MUTTI או CIRIO

לינק לעגבניות

מתכון לרוטב פיצה

400  גר פחית עגבניות תמר שלמות פאלטי של mutti -למעוך במולין או בידיים (לא לטחון)

4-6  גר מלח

 10 גר שמן זית

כפית (1 גר) אורגנו יבש או טרי

חצי כפית (1 גר) צילי גרוס יבש

עלי בזיליקום טריים (אופציונלי)

למעוך את העגבניות ולערבב את שרק המרכיבים. תעשו את זה יום לפני או כמה שעות מראש כדי שהטעמים ישתבחו.

מולין שומר על טעם ועל הערכים התזונתיים של העגבניות

לינק למולין (תעשו סקר שוק , מנירוסטה ואיטלקי- אמור לעלות סביב 150 שח)

קחו בחשבון שאם אתם מגוונים ברטבים אז תצטרכו פחות מכל רוטב.

מוצרלה

ל 6 פיצות נצטרך

כדור (300 גר ) מוצרלה פיורי די לאטה-מוצרלה איטלקית מאד טעימה. מעט קשה ולכן צריך לתת לה קצת יותר זמן בטאבון כדי שתתרכך.

2  כדורי מוצרלה פרסקה של גד (כל כדור 100 גר)

וכ 75 גר פרמז׳ן מגורדת.

בפיצות שלי אני שם את שלושת הגבינות.

אפשר לגוון בגבינות לפי טעמכם.

בנוסף נצטרך שמן זית איכותי ובזיליקום טרי.

מבחינת עלויות לערב פיצה (  6 פיצות)

קמח פיצה גרמני – 10 ₪.

קמח לפתיחת פיצה-  19 שח. הוצאה חד פעמית שתספיק להמון פעמים.

פחית עגבניות- 7 שח.

כדור מוצרלה פיורי די אלטרה (300 גר) – 22 שח

2 כדורי מוצרלה פרסקה- 20 שח

פרמזן- כ 13 שח

בזיליקום- 5 שח

שמן זית איכותי – 35 שח.

סהכ (וישארו לכם מוצרים לשימוש חוזר) –131 שח לערב פיצות מדהים!

דוגמא למתכון שמתאים להתפחה של 48 שעות

1 קילו קמח פיצה גרמני של קמח הארץ

670 גר מים קרים

2 גר שמרים יבשים

25 גר מלח

 

לישה לבצק חלק, שעובר מבחן חלון. חשוב.

התפחה של ל 40-50% . הכנסה למקרר ל 24 שעות.

מוציאים מהמקרר. מכדררים ל 6 כדורים. שעה בחוץ ושוב נכניס למקרר לעוד 24 שעות. 

שעה וחצי לפני האפייה. נדליק את הטאבון. נוציא את הבצקים לתפיחה סופית ונאפה.

4 מחשבות על “תכנון ערב פיצה+ מתכון לבצק פיצה להתפחה של 48 שעות”

  1. טל גולן

    הי אודי
    אם מכינה את הבצק הלילה ב 23:00 ומתכננת לאפות בשבת בצהריים, כמה גרם שמרים יבשים היית שם?
    תודה רבה

    1. לא עושה שינויים במתכון. ההתפחה הסופית תהיה קצרה או ארוכה יותר בהתאם למצב הבצק

  2. הי אודי
    מה זה אומר בעצם התפחה ראשונית ל40-50 אחוז? אני שואלת כי בעצם כמות השמרים כל כך קטנה,שהתפחה ל50 אחוז יכולה לקחת 4-5 שעות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן