בייגל ירושלמי
הכמות מתאימה ל 8 בייגלה גדולים
ממליץ לצפות בהיילייט של הבייגלה כדי להבין איך לעבוד. ממש כאן
מתכון באחוזי אופה
100% קמח לחם
60% מים קרים
6% סוכר חום לבן
1.2% שמרים יבשים
10% שמן זית
3% מלח
שומשום לציפוי
אופן ההכנה
לישה עד לבצק חלק ונעים.
מכסים ומחכים להכפלה
מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים ל 8 כדורים.
222 לכל כדור
וסבלנות
לתת לכל כדור מנוחה ולהרחיב 2-3 פעמים.
ממש לפני הכניסה לתנור להרחיב את הבייגלה שוב
אפייה בטורבו אם יש לכם שני מגשים או סטטי אם יש מגש אחד
240 מעלות סטטי
220 מעלות לטורבו
כ 20 דק
8 מחשבות על “בייגלה ירושלמי”
היי אודי
הכנתי אתמול את ה בייגלה אבל היה קשה לשמן להטמע בבצק. האם אפשר להוסיף אותו עם המים או שקריטי להוסיף אותו בנפרד? הבצק יצא דביק אבל התוצאה הסופית מספקת מאוד.
תודה
היי.. אפשר להוסיף עם המים. אני אוהב יותר להוסיף בנפרד כי פיתוח הגלוטן טוב יותר ככה אבל אם זה מסתבך אז עדיף להוסיף עם המים. זה מאד תלוי במיקסר
אודי ערב טוב,
האם ניתן לאפות בטאבון?
אם כן, כמה מעלות והאם צריך לשנות משהו בתהליך?
היי לא ניסיתי אבל לא רואה סיבה שזה לא יצליח.
חום כמו בתנור. אולי קצת פחות.
לא הייתי משנה משהו במתכון
הי אודי האם אפשר להתפיח את הבצק במקרר?
הי.. כן. כמו כל בצק שמרים.
מתפיחה כמסה במקרר ולמחרת מחלקת, מעצבת ומתפיחה שוב עד לאפייה
הי, הסוכר – חום או לבן? או מעורבב?…
מה שבא לך