באחוזי אופה
33.3% קמח פיצה גרמני
33.3% קמח חיטה מלא עלית
33.4% קמח כוסמין מלא
75% מים
25% מחמצת שיפון
2% מלח
תהליך העבודה
20 דק פרמנטוליזה (ערבוב של קמחים, מים ומחמצת והמתנה)
הוספת מלח ותחילת לישה (כ 10 דק)
אחרי חצי שעה מסיום הלישה נבצע קיפול ראשון
אחרי שעה קיפול שני
אחרי שעתיים קיפול שלישי
אחרי שעתיים וחצי (גידול כ 60% בנפח הבצק)
עיצוב ראשון, מנוחה 10 דק, ועיצוב סופי.
מקרר ל 13 שעות ואפייה על משטח נירוסטה
20 מחשבות על “לחם שליש- 70% קמחים מלאים”
My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I might as well check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward to
looking over your web page repeatedly.
Thanks 🙏🏼🙏🏼
בוקר טוב אודי, אני עוקבת.אחריך יש לך מאפים מדהימים, אתה נדיב במתכונים וראוי באמת להערצה, אני בעצמי אופה כבר 3 שנים , אשמח למתכון לחם אוורירי מלא, ללא קמח לבן, בגלל בעיית סכרת של בן זוגי, תודה מקרב לב כוכב
היי כוכב,
תודה רבה 🙂
אעלה לכאן בקרוב מתכון ללחם מקמחים מלאים בלבד. בינתיים הוא מופיע באינסטגרם כולל סרטונים איך להכין אותו.
ממליץ בחום לצפות
מעולה מעולה. באיזה מלוש אתה משתמש? תודה רבה!
SUNMIX6
הי אודי האם ניתן להכין את המתכון הזה עם מחמצת לבנה?
כן
היי אודי,
האם ניתן להכין עם בצק מקדים כמו ביגה ?
אפשרי אבל תהליך ומתכון אחר.
רצוי לחפש מתכון מותאם מראש
הי אודי, הלחם נראה נהדר! יש לי קמח כוסמין 70% ולא מלא לגמרי, האם להוריד מכמות המים במתכון? ואם כן כמה?
יכולה להשתמש.. בגדול אפשר גם ללא שינוי אבל ליתר ביטחון תורידי 2-3% מהמים
היי אודי, אפשר לאפות את הלחם בסיר? יש שינוי כלשהו?
בנוסף, אם משתמשים במחמצת לבנה/מלאה (לא שיפון), יש שינוי כלשהו מומלץ בהידרציה?
אפשר בסיר. תאפי ב 250 דק סיר סגור למשך 20 דק ואחכ להסיר מכסה , להוריד חום ל 230 לעוד 20-25 דק
אין הבדל במתכון בין המחמצות השונות.
שלום ותודה רבה על המתכון.
בזמנים של הקיפולים – האם הכוונה של הקיפולים היא מסיום הלישה או מסיום הקיפול שלפני?
כלומר קיפול שלישי – האם הוא 3.5 שעות אחרי סיום הלישה או שעתיים?
היי
שעתיים
היי אודי
כמה סמן אפייה ובאיזה טמפרטורה ומצב תנור מומלץ?
היי גל
ראי באינסטגרם היילייט ערכה לאדים. יש שם הסבר על אפייה במשטח.
היי
באיזה קמח ניתן להחליף את הקמח פיצה
קמח לחם