שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופגניית בריוש

רכיבים

מתכון בגרמים
330 גר קמח לבן חזק (פיצה גרמני/ בריוש / עלית לבן/ קמח לחם)
125 גר ביצים – 2 ביצים מידה Xl
40 גר חלב
50 גר סוכר
6 גר שמרים יבשים
125 גר חמאה רכה וקרה (לא בטמפ החדר)
6 גר מלח
כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

ל 14 סופגניות בקוטר 8 סמ

מתחילים בלישה איטית של כל המרכיבים מלבד החמאה והמלח.
ברגע שהבצק מתחבר ומתחיל להראות חלק מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה. אחרי שהחמאה הוטעמה מוסיפים עוד חמאה ומעלים את מהירות הלישה.
אחרי שכל החמאה הוטמעה נוסיף את המלח.

בסיום הלישה נתפיח להכפלה/שילוש.
בערך שעה וחצי שעתיים. שלב ההתפחות סופר קריטי. לא לזלזל!

בסיום ההתפחה
נחלק לחתיכות של 50 גר.
נכדרר ונניח על ריבוע של נייר אפייה ונכסה את התבנית.

נתפיח שוב עד שהבצק ממש מבעבע ורוטט. בערך הכפלה של הבצק ובערך שעתיים.
תלוי בטמפ.

נחמם שמן עד ל 160 מעלות ונוריד לחום בינונית נמוכה.
נטגן עד לקבלת צבע אפוי כ 2-3 דק מכל צד.

נעביר לרשת צינון.

מומלץ לאכול חם

לזירוז ההתפחות אפשר להוסיף עוד 2-3 גר שמרים יבשים.

חג שמח!

 

להיילייט באינסטגרם לחץ כאן

 

 

 

 

 

   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן