שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות שוקולד מושלגות

רכיבים

200 גר שוקולד מריר
50 גר חמאה
3 כפות קקאו
2 כוסות קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
רבע כוס ליקר שוקולד (או צ'ייסר רום או אלכוהול אחר) -אופציונאלי
2 ביצים
לציפוי
חצי כוס סוכר
שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה

אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו. בפולסים של חצי דקה ומערבבים עד שנמס לחלוטין.
מערבבים את החומרים היבשים.
מוסיפים את הרטובים לשוקולד המומס ומערבבים.
מאחדים בין הרטובים ליבשים ומערבבים לאיחוד.
מכניסים למקרר לחצי שעה- שעה.
מחממים תנור ל 160 מעלות.
יוצרים כדורים בגדלים שווים.
מגלגלים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר.
השיטה הכי קלה זה להניח 5-6 כדורים בקערת הסוכר לנער עד שכולם מצופים בסוכר, להעבירם לקערה עם אבקת סוכר ושוב לנער עד לציפוי.
מניחים במרווחים על מגש עם נייר אפייה ואופים כ 5-7 דק. תלוי בגודל העוגיה ובמרקם שאתם מחפשים.
אני הוצאתי כשראיתי את הסדקים בעוגיה. המרקם יוצא מעט לח.
מוציאים לרשת צינון.
העוגיות רכות ויתקשו תוך כמה דקות.
גוונו באלכוהול (רום, יין, ליקרים)
גוונו עם תוספות (שוקולד צ'יפס, אגוזים למיניהם)

3 מחשבות על “עוגיות שוקולד מושלגות”

  1. יצאו פשוט מעולות עם ליקר שוקולד מריר!!! תודה רבה על מתכון נפלא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן