שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ניוקי ממולא במוצרלה ברוטב ערמונים ושמן כמהין

רכיבים

לניוקי
קילו תפוחי אדמה עדיף מהזן האדום-דזירה (בערך 6-7 גדולים)
כ 2.5 כוסות קמח
ביצה שלמה ו 3 חלמונים
80 גר פרמזן מגורד
2 כפיות מלח
חצי קילו מלח גס
כדורי מוצרלה קטנטנים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית ומעליה מניחים את התפוחי אדמה.
כשהם מתרככים (לבדוק אחרי כשעה) חוצים ומרוקנים את התוכן לקערה. טוחנים היטב (עדיף עם טוחן תפ"א) כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לקמח. ומערבבים.
מוסיפים קמח, חצי כוס כל פעם, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם רטוב להוסיף קמח.
עדיף לעבוד עם בצק טיפה רטוב מאשר יבש כדי שלא יצאו ניוקי כבדים ודחוסים.
תולשים חתיכת בצק ובעזרת האצבעות פותחים לעיגול שבמרכזו שמים כדור או חצי כדור מוצרלה (תלוי בגודל הכדור) סוגרים ומכדררים לכדור (באופן האופן שעושים קובה/ מעמול) מניחים על מגש מקומח היטב.
ממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
אפשר להקפיא קופסא עם נייר אפייה מקומח.

מרתיחים סיר גדול עם 2 כפות מלח וזורקים את הניוקי לתוכו. כשהם צפים מעבירים למחבת עם מעט חמאה ומקפיצים מעט כדי שיקבל מעטה קריספי ואז מעבירים לרוטב

רוטב ערמונים
כוס חלב וחבילה וחצי ערמונים קלופים. טוחנים בשייקר.
מוסיפים חבילת שמנת מתוקה. מתבלים במלח, פלפל ומצמצמים על אש בינונית. מוסיפים שמן כמהין מערבבים ואז מוסיפים את הניוקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן