שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רוסטביף סינטה

רכיבים

סינטה במשקל 1-2 ק"ג
מרינדה
שמן זית
כף חרדל דיז'ון גרגירים
כף חרדל חלק
2 כפות דבש
6 ענפי טימין (עלים בלבד)
4 ענפי רוזמרין קצוצים דק
2 שיני שום קצוצים
כף מלח גרוס
כף פלפל גרוס

אופן ההכנה

כשעה לפני ההכנה מוציאים את הנתח מהמקרר.

מערבבים את מרכיבי הנתח למשחה חלקה.

משמנים את הנתח בשמן זית ומורחים את הנתח מכל צדדיו.

מחממים תנור מראש ל 250 מעלות.

מניחים את הנתח על רשת ומתחתיה תבנית עם מעט מים (כדי שהשומן שניגר מהנתח לא יעלה עשן)

מכניסים את הנתח לרבע שעה כדי שיסגר.

פותחים את התנור (לחצי דקה) ומורידים את החום ל 180 מעלות.

נעזרתי במד חום והוצאתי את הנתח כשהגיע ל 55 מעלות. הוא היה בתנור רבע שעה בחום 250 מעלות ועוד 20 דקות בחום 180 מעלות.

מוציאים את הנתח מהתנור, נותנים לו לנוח 10-15 דקות כדי שהמיצים ישארו בתוכו.

פורסים דק, ומחזקים תיבול במלח ופלפל.

יש כללי האצבע לרוסטביף והם:

לדרגת מדיום- 20 דקות לכל קילו

לדרגת מדיום וול- 25 דקות לכל קילו

לדרגת וול דאן (לא מומלץ) 35 דקות לכל קילו.

לדוגמא

מידת מדיום-במידה והנתח 2 קילו- אחרי רבע שעה בתנור מורידים ל 180 מעלות לעוד 40 דקות.

במקרה שלי הנתח היה פחות זמן ולכן חשוב להשתמש במד חום (שווה מאד את הכסף! ומסיר דאגות מיותרות שהנתח התייבש).

 

  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן