שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קנלוני תרד, ריקוטה ורוקפור

רכיבים

חבילת קנלוני איכותית
 למילוי
 חבילת תרד גדולה (או 2 שקיות)
 250 גר ריקוטה מלוחה
 100 גר רוקפור (או דנאבלו, גורגונזולה)
 250 גר גבינה לבנה 5%
  רבע כפית אגוז מוסקט
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל לבן (או שחור)
 2 שיני שום כתושות
 2 כפות שמן זית
לרוטב עגבניות
 בצל בינוני קצוץ דק
 3 שיני שום קצוצים דק
 400 גר' (פחית) עגבניות מרוסקות איטלקיות איכותי (השתמשתי ב Mutti)
 100 גר רסק עגבניות
 חצי כוס מים רותחים
 כפית גדושה סוכר
 2 כפות חומץ בן יין אדום
 כפית אורגנו יבש
 10 עלי בזיליקום קצוצים
 כפית וחצי מלח
 כפית פלפל גרוס
 רבע פלפל שאטה טחון (אופציונאלי -לאוהבי חריף)

אופן ההכנה

למילוי 

במחבת עם מעט שמן, מכניסים את התרד ומערבבים עד שהתרד מתרכך. סוחטים וקוצצים דק.

מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לשק זילוף.

ממלאים בנדיבות את הקנולים.

לרוטב עגבניות

מטגנים את הבצל. על אש גבוהה עד הזהבה (כ 4 דקות), מנמיכים את האש ומוסיפים את השום ומטגנים עוד כשתי דקות (להזהר לא לשרוף את השום).

מוסיפים את העגבניות המרסקות, הרסק ,המים הרותחים, חומץ בן יין אדום, הסוכר והאורגנו מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונראה שצריך עוד נוזלים.

מתבלים במלח, פלפל ושאטה.

מערבבים וטוחנים את הרוטב בעזרת מוט יד.

מוסיפים את הבזיליקום.

הרכבה:

משמנים תבנית פיירקס ושופכים שליש מרוטב העגבניות. מפזרים את הקנלונים. מכסים עם רוטב עגבניות שנשאר. מעל מפזרים גבינה קשה (פרמז'ן/ מוצרלה/ גאודה/ גרנד פדנה).

מכסים בנייר אלומיניום.

מכנסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה.

מסירים את הכיסוי לעוד 10 דקות.

מוציאים ומכסים לעוד רבע שעה.

בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן