למילוי
במחבת עם מעט שמן, מכניסים את התרד ומערבבים עד שהתרד מתרכך. סוחטים וקוצצים דק.
מערבבים עם שאר המרכיבים ומעבירים לשק זילוף.
ממלאים בנדיבות את הקנולים.
לרוטב עגבניות
מטגנים את הבצל. על אש גבוהה עד הזהבה (כ 4 דקות), מנמיכים את האש ומוסיפים את השום ומטגנים עוד כשתי דקות (להזהר לא לשרוף את השום).
מוסיפים את העגבניות המרסקות, הרסק ,המים הרותחים, חומץ בן יין אדום, הסוכר והאורגנו מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונראה שצריך עוד נוזלים.
מתבלים במלח, פלפל ושאטה.
מערבבים וטוחנים את הרוטב בעזרת מוט יד.
מוסיפים את הבזיליקום.
הרכבה:
משמנים תבנית פיירקס ושופכים שליש מרוטב העגבניות. מפזרים את הקנלונים. מכסים עם רוטב עגבניות שנשאר. מעל מפזרים גבינה קשה (פרמז'ן/ מוצרלה/ גאודה/ גרנד פדנה).
מכסים בנייר אלומיניום.
מכנסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה.
מסירים את הכיסוי לעוד 10 דקות.
מוציאים ומכסים לעוד רבע שעה.
בתיאבון