שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פולנטה קריספית, תרד ושמנת, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז ופטריות שמנמנות.

רכיבים

אופן ההכנה

פולנטה קריספית, תרד, ביצה עלומה, הולנדייז ופטריות
פולנטה:
3 כוסות חלב
1.5-2 כוסות מים
כוס תירס
2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל לבן
כף וחצי חמאה
3/4 כוס פרמזן
מרתיחים את המים והחלב. מתבלים במלח ופלפל.
מזרזפים את הקמח תירס תוך כדי ערבוב.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עוד כ 15 דקות עד שמתרכך. מוסיפים את החמאה והפרמזן.
ומערבבים עד איחוד.
אם לא אוכלים מיד,
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. הפולנטה תתקשה.
לפני ההגשה לפרוס פרוסה למרוח בשמן זית ולחמם בתנור כמה דקות.
לתרד
חבילת תרד בשקית
30 גר חמאה
2 שיני שום כתושים
חצי לימון סחוט וגרידה מחצי לימון
2 כפיות קמח
120 מל שמנת מתוקה
לחלוט חבילת תרד במים רותחים כ 3 דקות. להעביר למי קרח. לסחוט ולקצוץ דק.
במחבת גדולה להמיס 30 גר חמאה ו 2 כפות שמן זית, לטגן בצל לבן עד שקיפות להוסיף 2 שיני שום כתושים. להוסיף 2 כפיות קמח ולערבב כדקה. להוסיף את התרד והשמנת ולערבב. להוסיף את הלימון ולערבב עד שהרוטב מסמיך.
ביצה עלומה מכינים כך:
מרתיחים מים בסיר בינוני עם מעט חומץ ומלח ומביאים לרתיחה קלה.
שוברים ביצה טרייה לצלוחית קטנה.
מערבבים את המים בסיר ושופכים לכיוון הזרם את הביצה. הביצה תתקרש. להוציא אחרי 3 דקות.
רוטב הולנדייז
ל 4 מנות
בלנדר יד
חלמון מביצה טריה
כפית מיץ לימון, סחוט טרי
50 גרם חמאה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
וקורט פלפל שאטה טחון (לא חובה)
אופן הכנה:
יש כמה שיטות להכנת רוטב הולנדייז
בחרתי בשיטה הפשוטה.
במיקרו ממיסים את החמאה כדקה לנוזל חם.
בקערה של הבלנדר שמים חלמון וכפית לימון, וטוחנים בקצב אחיד תוך כדי זילוף החמאה בקצב איטי כדי שמרקים התאחדו למרקם קטיפתי.
מתבלים. זהו. דקה עבודה.
לפטריות
לחתוך גס פטריות
30 גר חמאה ו 2 כפות שמן זית
כפית טימין טרי
מקפיצים את הפטריות בחמאה והשמן עד שהן מתרככות מעט ונשארות נגיסות. מתבלים במלח ומעט פלפל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן