שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף מפורק ממולא באורז עגול, חבושים, תמרים, בצל ופטרוזיליה.

רכיבים

עוף שלם מפורק
מרכיבי המילוי
כוס וחצי אורז עגול מבושל במים רותחים כ 4 דקות ומסונן.
אם משתמשים באורז אחר- לוותר על הבישול במים. פשוט לשטוף ולסנן.
2 בצלים לבנים קצוצים
10 תמרים מגולענים וקצוצים גס
חבוש גדול מקולף ומגולען קצוץ לקוביות בגודל סמ
חצי צרור פטרוזיליה
כפית צילי גרוס (אופציונאלי)
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח גס
כפית פלפל שחור גס
חצי כפית קינמון
לתחתית הסיר
3 בצלים מקולפים חצויים
3 גזרים מקולפים וחתוכים גס

אופן ההכנה

מעדן!!
אופן ההכנה
במחבת גדולה עם שמן זית, מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את התמרים והחבושים ומטגנים עוד כ 4 דקות.
מאחדים את כל מרכיבי המילוי בקערה נפרדת.
שוטפים ומייבשים את העוף. ממלאים במילוי וסוגרים עם קיסם וחוט קשירה.
בסיר יצוק (אם אין, יעבוד גם בסיר רגיל) מניחים נייר אפייה. משמנים בשמן זית. מפזרים את הבצלים החצויים והגזרים (מתבקש גם תפוחי אדמה אבל לא היה לי) ומעל מניחים את העוף. מעל מורחים שמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, טורבו לשעה וחצי. לאחר מכן מסירים מכסה עד השחמה (כרבע שעה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן