שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קנלה דה בורדו

רכיבים

500 מל חלב (2 כוסות)
3 כפות חמאה – 45 גר
1 מקל וניל להוציא את הגרגירים או 1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים 80 גר
120 גר קמח (6 כפות גדושות)
30 גר קורנפלור (2 כפות גדושות)
225 גר סוכר (כוס ורבע)
40 מל צייסר dark rum
חמאה לשימון התבנית וספריי שמן

אופן ההכנה

 

מביאים לרתיחה קלה חלב, חמאה ווניל.

בתבנית נפרדת מערבבים את הביצים ועושים השוואת טמפרטורות (שליש חלב לתוך הביצים) מערבבים מהר ואחכ מוסיפים את שאר החלב.

מערבבים את הקמח,קורנפלור והסוכר ושופכים את החלב והביצים לתערובת.

מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את הרום.

ומכניסים למקרר ל12 שעות.

מוציאים מהמקרר, מערבבים ומעבירים במסננת.

משמנים את התבנית.

ממלאים עד 1 סמ מתחת לקצה התבנית.

מכניסים לתנור שחומם מראש במצב טורבו ל 220 מעלות ל 20 דקות. ואז מורידים את החום ל 180 מעלות לעוד 35 דקות.

סהכ זמן אפייה 55 דקות.

מוציאים מהתנור ומחכים 3 דקות לפני ששולפים את הקנלים

 

10 מחשבות על “קנלה דה בורדו”

  1. הי אודי, באילו תבניות השתמשת? נתקלתי במגוון תבניות: סיליקון, מתכת/טפלון, נחושת. האם התוצאה תצא טובה גם בתבניות שהן לא מנחושת? שואלת כי אלה מהנחושת מאוד יקרות ובודקת אופציות אחרות.
    תודה.
    תיקי

    1. אז אני התחלתי עם הסיליקון. ולאחרונה מנסה את הנחושת. עם הנחושת מקבלים צבע עמוק יותר ומרקם נכון יותר. עד כה הייתי משתמש בסיליקון והייתי מאדדד מרוצה מהטעם ומהקראסט.

  2. אילנה שומכר

    הי אודי, זה נראה ממש מעולה!
    נראה לך שאפשר יהיה להחליף את הקמח בקמח של פסח? אולי הקמח לעוגות של אוסם?

    1. אתה חייב שהמסה תסמיך.. וזה קורה במקרר .. תוסיף לזה גם עומק בטעמים

  3. היי אודי המתכון מעולה, אבל הם יצאו לי יותר דחוסים, בלי החורים שיש אצלך. יש לך רעיון מה אולי גרם לזה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן