מביאים לרתיחה קלה חלב, חמאה ווניל.
בתבנית נפרדת מערבבים את הביצים ועושים השוואת טמפרטורות (שליש חלב לתוך הביצים) מערבבים מהר ואחכ מוסיפים את שאר החלב.
מערבבים את הקמח,קורנפלור והסוכר ושופכים את החלב והביצים לתערובת.
מערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את הרום.
ומכניסים למקרר ל12 שעות.
מוציאים מהמקרר, מערבבים ומעבירים במסננת.
משמנים את התבנית.
ממלאים עד 1 סמ מתחת לקצה התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש במצב טורבו ל 220 מעלות ל 20 דקות. ואז מורידים את החום ל 180 מעלות לעוד 35 דקות.
סהכ זמן אפייה 55 דקות.
מוציאים מהתנור ומחכים 3 דקות לפני ששולפים את הקנלים
10 מחשבות על “קנלה דה בורדו”
הי אודי, באילו תבניות השתמשת? נתקלתי במגוון תבניות: סיליקון, מתכת/טפלון, נחושת. האם התוצאה תצא טובה גם בתבניות שהן לא מנחושת? שואלת כי אלה מהנחושת מאוד יקרות ובודקת אופציות אחרות.
תודה.
תיקי
אז אני התחלתי עם הסיליקון. ולאחרונה מנסה את הנחושת. עם הנחושת מקבלים צבע עמוק יותר ומרקם נכון יותר. עד כה הייתי משתמש בסיליקון והייתי מאדדד מרוצה מהטעם ומהקראסט.
הי אודי, זה נראה ממש מעולה!
נראה לך שאפשר יהיה להחליף את הקמח בקמח של פסח? אולי הקמח לעוגות של אוסם?
חושב שלא יצליח ולא הייתי מנסה..
למה יש צורך בקירור של 12-24 שעות?
אתה חייב שהמסה תסמיך.. וזה קורה במקרר .. תוסיף לזה גם עומק בטעמים
איך נוצרים החורים? זו תפיחה?
הרי אין שמרים …
המילוי מגיע כמעט עד הקצה. אין בזה תפיחה.
היי אודי המתכון מעולה, אבל הם יצאו לי יותר דחוסים, בלי החורים שיש אצלך. יש לך רעיון מה אולי גרם לזה?
אולי חום לא מספיק גבוה.