מבשלים בסיר מלא מים וכף מלח את השעועית עד לריכוך. מסננים.
בסיר עם שמן זית, מטגנים את הבצל והסלרי עד לשקיפות. מוסיפים את הגזרים והפלפל אדום מטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. לא לשרוף את השום.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 4 דקות.
מוסיפים את הרסק, פחית עגבניות ומים. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את התבלינים. מבשלים כרבע שעה.
מוסיפים את השעועית. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
כמה דקות לסיום, מוסיפים את הכוסברה.
מערבבים דקה. מוכן.
מומלץ להגיש עם אורז לבן