שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק שעועית

רכיבים

2 כוסות שעועית לוביה/שעועית לבנה מושרות במים לילה קודם
2 בצלים לבנים קצוצים
ענף סלרי (ללא עלים) חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
פלפל אדום חתוך לקוביות
10 שיני שום קצוצים
4 עגבניות 
פחית עגבניות מרוסקות
200 גר רסק עגבניות
  ליטר וחצי מים
צרור כוסברה
כפית כורכום
כפית כמון
כפית חוויאג' למרק
2 כפיות פפריקה
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

 

מבשלים בסיר מלא מים וכף מלח את השעועית עד לריכוך. מסננים.

בסיר עם שמן זית, מטגנים את הבצל והסלרי עד לשקיפות. מוסיפים את הגזרים והפלפל אדום מטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. לא לשרוף את השום.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 4 דקות.

מוסיפים את הרסק, פחית עגבניות ומים. מביאים לרתיחה.

מוסיפים את התבלינים. מבשלים כרבע שעה.

מוסיפים את השעועית. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

כמה דקות לסיום, מוסיפים את הכוסברה.

מערבבים דקה. מוכן.

מומלץ להגיש עם אורז לבן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן