דגים בתנור
המתכון מתאים לרוב הדגים.
ניתן לגוון בתיבול לפי טעמכם.
רצוי לגוון בתוספות.
ארוחה בחצי שעה
דגי באס כמספר הסועדים, שלמים, נקיים ושטופים
חורצים את הדגים ב 3 מקומות בכל צד. מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.
לבטן הדג מכניסים 2 פלחי לימון וענף טימין.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו ואופים את הדג כ 20 דקות.
לתוספת ירקות
מרתיחים שמן במחבת ומטגנים תחילה את התפוחי אדמה, אחרי מס' דקות מוסיפים את הבטטה ולאחר מכן את הבצל והפטריות.
בסהכ מטגנים כ 10 דקות.
מניחים בתבנית אפייה, מפזרים עגבניות שרי, מעליהם את הדגים ואופים 20 דקות בחום 200 מעלות.
לחלופין, במקום הטיגון, ניתן להכין אנטיפסי. להכניס את הירקות בלבד לתנור לחצי שעה בחום 200 מעלות ולאחר מכן להוסיף את הדגים לעוד 20 דקות.