שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מגולגלות תמרים

רכיבים

500 גר קמח לבן
שקית אבקת אפייה
שליש כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כוס תפוזים
חצי כוס שמן
2-3 טיפות מי זהר
100 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
למילוי
קופסת תמרים
קינמון
אגוזים מרוסקים

אופן ההכנה

מגולגלות תמרים
העוגיה האהובה עלי. מזכירה את הבית.
הצלחתה תקום ותיפול על עובי הבצק ומספר הגלגולים.
במעבד מזון מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, הסוכר והסוכר וניל ומעבדים כחצי דקה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פרורית.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה, והתפוזים ומעבדים.. תוך כדי הפעולה מוסיפים את השמן עד שנוצר כדור בצק.
מעבירים למשטח עבודה ולשים קצת ידנית .
הבצק צריך להיות רך מאד. אם יבש להוסיף עוד קצת שמן.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר מכן מחלקים ל 4 חתיכות, מקמחים משטח עבודה ומתחילים לרדד. בגלל שהבצק רך ומעט רטוב צריך להוסיף קמח עד שהרידוד נעים והבצק לא נדבק למשטח עבודה.
מרדדים הכי דק שאפשר, מורחים שכבת של ממרח תמרים, מתבלים בקינמון ואגוזי מלך קצוצים דק. מגלגלים מקצה לקצה.
ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה כשהחיבור של הבצק פונה למגש.
עם סכין דקה וחלקה חותכים לעוגיות כמעט עד הסוף.
מאבקים באבקת סוכר ומכניסים לתנור במצב טורבו, על חום 170 מעלות, עד הזהבה. (כ 20 דקות).
לאחר צינון מפזרים אבקת סוכר מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן