שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק ברוקולי

רכיבים

2 חבילות ברוקולי
  30 גר חמאה
2 בצלים קטנים
 2 שיני שום
 ציר ירקות/ מים
 חצי ליטר חלב (או שמנת לגרסה מושחתת יוצר)
 2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

 

אופן ההכנה:

בסיר המרק ממיסים חמאה ומטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום קצוץ דק ומטגנים 2 דקות.

מסירים מהברוקולי את הגזעים העבים ומוסיפים לסיר. ממלאים בציר ירקות או מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר מכוסה עד שגזע הברוקולי מתרכך.

טוחנים במוט בלנדר. מתבלים במלח (כ 2 כפיות), פלפל לבן (ככפית. אפשר פלפל שחור) וחצי כפי אגוז מוסקט.

בקערה בצד ממיסים 2 כפות קורנפלור בחצי ליטר חלב.

מביאים את המרק לרתיחה קלה ומוסיפים את החלב. מערבבים עד להסמכה. מתקנים תיבול.

מקשטים בפרחי ברוקולי חלוטים ושמן זית.

לגרסה יותר מושחתת:

במקום חלב, להוסיף שמנת לבישול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן