אופן ההכנה:
בסיר המרק ממיסים חמאה ומטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום קצוץ דק ומטגנים 2 דקות.
מסירים מהברוקולי את הגזעים העבים ומוסיפים לסיר. ממלאים בציר ירקות או מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר מכוסה עד שגזע הברוקולי מתרכך.
טוחנים במוט בלנדר. מתבלים במלח (כ 2 כפיות), פלפל לבן (ככפית. אפשר פלפל שחור) וחצי כפי אגוז מוסקט.
בקערה בצד ממיסים 2 כפות קורנפלור בחצי ליטר חלב.
מביאים את המרק לרתיחה קלה ומוסיפים את החלב. מערבבים עד להסמכה. מתקנים תיבול.
מקשטים בפרחי ברוקולי חלוטים ושמן זית.
לגרסה יותר מושחתת:
במקום חלב, להוסיף שמנת לבישול