לבצק פריך
במעבד מזון, מכניסים קמח ומלח ומפעילים לאוורור. חותכים לקוביות את החמאה ומפעילים עד שהקמח נעשה פירורי.
מוסיפים את הביצה ומפעילים עד שנוצר כדור בצק. (במידה והבצק לא מתגבש לכדוק להוסיף כף מים).
להוציא, ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור לחצי שעה.
מוציאים מהמקרר, לשים מעט על משטח מקומח כדי שיתרכך. ומרדדים בעדינות לגודל של תבנית הקיש.
פורסים את הבצק על התבנית. מהדקים בחיבור בין הדופן לתחתית, מחוררים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל 10 דקות.
אפייה עיוורת: מוציאים את הקיש מהמקפיא, מניחים נייר אפייה על הקיש ועליו משקולות (כל קטנייה שיש בבית – שעועית, אורז ,חומוס)
אופים כ 12 דקות. מוציאים את המשקולות וממלאים במילוי הרצוי ואופים עוד 15- 25 דקות עד הזהבה.
מילוי:
חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים וחולטים במים רותחים 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
חוצים את השרי, מתבלים בטימין, שמן זית ומלח וצולים בתנור עד השחמה. מקררים.
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי, מוסיפים את הברוקולי.
וממלאים את הקיש ומעל מפזרים את השרי
2 מחשבות על “קיש ברוקולי ושרי צלויות”
הי אודי
למי שלא יודע -מה עושים עם המילוי אחרי? איך אופים למכ הזמן וכו
תודה מראש
היי אלעד.. זה כתוב "מוציאים את המשקולות וממלאים במילוי הרצוי ואופים עוד 15- 25 דקות עד הזהבה."