מרתיחים סיר גדול ים כף גדושה מלח ומבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה (תחשבו שהפסטה עוד תתבשל בסיר עם הרוטב ופסטה עשויה מדי לא טעימה).
במקביל מטגנים את הבצל על אש גבוהה עד הזהבה (כ 4 דקות), מנמיכים את האש ומוסיפים את השום ומטגנים עוד כשתי דקות (להזהר לא לשרוף את השום).
מוסיפים את העגבניות המרסקות, הרסק ,המים הרותחים, חומץ בן יין אדום, הסוכר והאורגנו מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם ונראה שצריך עוד נוזלים.
מתבלים במלח, פלפל ושאטה (במידה קוצים חריפות) ורבע כוס ממי הפסטה.
מערבבים..
מי שמעוניין במרקם חלק ולא כפרי שיטחן בשלב זה את הרוטב בעזרת בלנדר יד.
מוסיפים את הבזיליקום חתוך גס ואת הפסטה שסוננה.
מערבבים היטב, נותנים לפסטה לספוג טעמים כשתי דקות ומגישים.
מפזרים כמה עלי בזיליקום טריים.
והטיפ הכי חשוב, מעל הכל מפזרים זרזיף מהשמן זית.