שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רטטוי

רכיבים

רוטב לרטטוי:
 2 בצל קצוץ
2 גזר קצוץ
גבעול סלרי קצוץ
2 שן שום כתוש
 30 גרם חמאה
 30 גרם שמן זית
 פלפל אדום ופלפל צהוב קלויים בתנור, מקולפים.
 פלפל אדום/ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)
 2 פחיות עגבניות מרוסקות (איטלקי)
3 גבעולי טימין
 רבע כפית אורגנו
 8 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל
 ירקות חתוכים:
  3-4 קישואים (זוקיני), חתוכים לפרוסות בעובי 2-3 ממ
 2 חצילים- רצוי בעובי של הקישוא, חתוכים לפרוסות בעובי 2-3 ממ
 6 עגבניות תמר אדומות וקשות, חתוכות לפרוסות בעובי 2-3 ממ
 רוטב למריחה מעל הירקות
 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)
  1 כפית שום כתוש)
  1 כפית תימין קצוץ
 מלח, פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה

 

במחבת גדולה, לטגן את הבצל, גזר וסלרי בחמאה ושמן זית על אש בינונית עד לריכוך. מוסיפים את השום, הפלפלים, העגבניות, טימין, תבלינים ומבשלים כ 20 דקות.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון או בבלנדר יד וטוחנים. ויוצקים לתבנית עגולה

מסדרים את הירקות החתוכים בצורה סיבובית (עגבנייה, קישואים וחצילים) מורחים מעל את הרוטב לירקות. ומכסים בנייר אלומיניום.

מכניסים לתנור לחום 140 מעלות ל 3 שעות. מסירים את הנייר כסף ומבשלים עוד 45 דקות בחום 180 מעלות.

לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום חתוכים. (אופציונאלי)

המתכון בהשראת bruno albouze

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן