לריבת בצל
אופן הכנה:
מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.
מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.
אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.
מקררים ומעבירים לכלי אכסון. שומרים במקרר
לפטה כבד
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית,בצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים עם שאר המצרכים מלבד החמאה.
מטגנים עד שהכבדים עשויים מדיום וול (ורדרדים מעט בפנים).
חשוב לא לייבש את הכבדים אחרת הפטה יהיה כבד ולא אוורירי.
מוציאים את עלי הדפנה והרוזמרין.
ומעבירים את כל התערובת למעבד מזון. מוסיפים בהדרגתיות את החמאה עד למרקם ממרחתי.
עוטפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כשלוקחים בחשבון שהניילון אמור לכסות גם את החלק העליון של הפטה. חלק זה יעזור בשליפת הפטה.
מפזרים את הפיסטוק/ אגוזים/ שקדים בתחתית התבנית ומעל כל זה שופכים את הפטה כבד.
מכסים את החלק העליות עם הניילון נצמד ומקררים מספר שעות.
אפשר להקפיא ולהפשיר יום לפני במקרר