שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פטה כבד וריבת בצל

רכיבים

לריבת בצל
4 בצלים אדומים גדולים
2 כפות שמן לטיגון ראשוני
1 כוס סוכר חום
3 כפות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
לפטה כבד
4 בצלים בינוניים קצוצים
ק"ג כבדי עוף טריים ונקיים
4 עלי דפנה
מס עלי רוזמרין
2 שיני שום קצוצים
רבע כפית אגוז מוסקט
שוט של וויסקי/רום
1/2 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות דבש
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות. לציפוי- 100 גר פיסטוקים/אגוזים/שקדים.

אופן ההכנה

לריבת בצל

אופן הכנה:

מקלפים בצלים ופורסים לרצועות.

מטגנים בצל במחבת רחבה בשתי כפות שמן במשך 5 דקות.

אחרי כמה ערבובים מוסיפים למחבת יין, סוכר וחומץ בלסמי. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מתאדים. מערבבים מידי פעם.

מקררים ומעבירים לכלי אכסון. שומרים במקרר

 

לפטה כבד

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן זית,בצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבדים עם שאר המצרכים מלבד החמאה.

מטגנים עד שהכבדים עשויים מדיום וול (ורדרדים מעט בפנים).

חשוב לא לייבש את הכבדים אחרת הפטה יהיה כבד ולא אוורירי.

מוציאים את עלי הדפנה והרוזמרין.

ומעבירים את כל התערובת למעבד מזון. מוסיפים בהדרגתיות את החמאה עד למרקם ממרחתי.

עוטפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כשלוקחים בחשבון שהניילון אמור לכסות גם את החלק העליון של הפטה. חלק זה יעזור בשליפת הפטה.

מפזרים את הפיסטוק/ אגוזים/ שקדים בתחתית התבנית ומעל כל זה שופכים את הפטה כבד.

מכסים את החלק העליות עם הניילון נצמד ומקררים מספר שעות.

אפשר להקפיא ולהפשיר יום לפני במקרר

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן