שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דולמה- הממולאים של סבתא אמבר ז"ל

רכיבים

כרוב לבן
2 כוסות אורז
2 בצלים
צרור כוסברה פטרוזליה ונענע
2 סלקים
2 גזרים
260 גר רסק עגבניות
רבע כוס שמן
כפית כמון
כפית כורכום
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף וחצי סוכר
כף גדושה ריבת תות
חצי לימון קטו

אופן ההכנה

מבשלים את כרוב גדול במים רותחים כ 10 דקות. מפרידים את העלים ומצננים.

שוטפים את האורז

קוצצים ומטנגים את הבצלים , קוצצים את הירק (כוסברה פטרוזילה ונענע)

אופים את הסלקים בתנור עד לריכוך ואז מגרדים בפומפיה.

מגרדים את הגזרים בפומפיה דקה.

מערבבים את כל המרכיבים וממלאים את עלי הכרוב.

מניחים את הממולאים בסיר כשהסגירה כלפי מטה.

ממלאים מים רותחים עד גובה הכרוב.. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה.

מבשלים למשך שעה וחצי שעתיים בערך

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן