אורז מדהים, מתקתק, מתאים מאד לחגים ובכלל
יש בו תמרים, צימוקים, שזיפים, ריבת משמש ודבש.
אחד הטעימים והמוצלחים
השתמשתי באורז שמש
אורז עגול , עם גוף ונוכחות מעניינת. שונה בטעם ובניראות מהאורז הפרסי/יסמין.
אופן ההכנה:
בסיר עם הרבה מים רותחים, 3 כפות שמן ו 3 כפיות מלח
נבשל 3 כוסות אורז (כמו פסטה ) כ 7-8 דק (לא יותר) בסוף נסנן תחת מים קרים. האורז צריך להיות לא מבושל בשלב הזה. צבעו הלבין .
נחתוך לרבעים 10 תמרי מג׳עול, 10 שזיפים, כ 3/4 כוס צימוקים חומים ונוסיף לאורז.
נתבל בכף גדושה ריבת משמש, 2 כפות דבש, כ 1/3 כוס שמן זית, 2.5 כפיות מלח וכחצי כפית קינמון.
נערבב היטב.
באותו סיר של האורז, נשים 4 כפות שמן זית, 4 כפות מים וחצי כפית של כורכום. נערבב וניתן לרוטב לרתוח. נפזר מעל פרוסות של תפוחי אדמה.
נטגן כ 2 דק על אש גבוהה ואז נפזר את האורז בצורת פירדמה.
נכסה את הסיר, נביא לרתיחה.
נשפוך כשליש כוס מים מעל האורז.
נסגור שוב. תוודאו שהמכסה אטום לחלוטין ונבשל למשך כשעה על אש נמוכה.