שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחם מחמצת שזיפים, צנוברים וקינמון

רכיבים

המתכון ל 2 לחמים:
500 גר קמח כפרי גרמני 
70 גר שיפון מלא
130 גר קמח פיצה/לחם
505 גר מים
180 גר מחמצת לבנה
14 גר מלח
80 גר צנוברים שבושלו, סוננו וקוררו (יוצא כ 105 גר אחרי הבישול)
100 גר שזיפים מגולענים וחתוכים לרבעים.
חצי כפית קינמון

אופן ההכנה

ההשראה הגיעה מאורז שאמא שלי מכינה. אורז פרסי עם שזיפים וגם תמרים, צנוברים שבושלו במים וקינמון.

הלחם רך מאד וטעים. יכול להגיד שהוא יתאים לחובבי הצנוברים בלבד. כי הטעם שלהם מורגש מאד.

מה שבטוח ששזיף בלחם זה פיצוץ! וכבר יש לי רעיון ללחם הבא 🙄

 

אופן ההכנה:

אוטוליזה קמחים ומים למשך שעה, הוספת מחמצת ולישה עד לפיתוח מלא.
הוספת התוספות ולישה עד לפיזורם.

באלק ארוך כי היה קר
חיפשתי תפיחה של 70% בבצק
עיצובים ולמקרר ל 18 שעות.

אפייה על משטח נירוסטה
חימום תנור ל 260 מעלות,  מצב תנור סטטי,  עם חלוקי נחל.

הכנסת הלחמים , הורדת חום ל 240 ויצירת אדים (כוס מים רותחים על החלוקי נחל)

אפייה למשך 18 דק לאחר מכן נפתח את דלת התנור לשחרור אדים , נוריד חום ל 210 ונשנה לטורבו. נאפה לעוד 20-22 דק.

6 מחשבות על “לחם מחמצת שזיפים, צנוברים וקינמון”

  1. אודליה

    היי.
    הקינמון במתכון קשור לבישול הצנוברים או שנכנס לבצק בנוסף?
    האם אפשר לעשות לישה ידנית כמו בסדנא ובקיפול האחרון להוסיף את התוספות?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן