שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה באסקית

רכיבים

אופן ההכנה

עוגת גבינה באסקית
עוגות גבינה אצלנו זו אהבה אמיתית.
הכנתי וטעמנו המון ורסיות, אבל מבחינתי הכל השתנה כשטעמנו את העוגה בCafe Nordoy.
בביס הראשון כבר החלטנו שנזמין עוד מנה שלה, וכך היה.
אז אין לי את המתכון לעוגה אבל היה נראה לי שזו גרסה של עוגת גבינה באסקית.
העוגה קלה מאד להכנה. לא חובה להקציף את הביצים. והאפייה בסהכ 45 דק בחום 200.
הרעיון הוא לשרוף את העוגה מבחוץ ושתשאר רכה ונימוחה בפנים.
התוצאה שלי לא הגיעה ליעד. המסקנות שלי הן להעלות טמפ ל 220 וכנראה גם לקצר אפייה לחצי שעה עד 40 דקות.
המתכון הוא כפי שאני הכנתי.
עוגת גבינה באסקית
5 ביצים
750 גר גבינת שמנת
300 גר סוכר
375 גר שמנת מתוקה 38%
כף קמח
כפית תמצית וניל
תנור ל 200 מעלות, סטטי
תבנית אפייה קוטר 23
במיקסר מרכככים את הגבינת שמנת עם הסוכר.
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עד שמגדילים נפח. (הקצפת הביצים לא חובה)
מוסיפים את הביצים לשמנת ב 3 נגלות.
מוסיפים את הקמח ומערבבים ואז את השמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים.
עוטפים את התבנית בנייר אפייה למטה ובצדדים ומשמנים את הדפנות.
שופכים לתבנית ודופקים על השיש כדי להוציא בועות אוויר.
אופים 45 דקות עד שהחלק העליון על גבול השרוף, הדפנות אפויות והאמצע עדיין רוטט.
מצננים ומקררים ללילה.
תשתמשו בתבניות אטומות היטב. העיסה דלילה מאד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן