שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עופות בתנור

רכיבים

אופן ההכנה

עופות בתנור
לכאורה פוסט מיותר כי מי לא יודע להכין עופות..
אבל יש לי הרגשה שדווקא אחדש לחלקיכם.
מקובל לחשוב שאפייה ממושכת תייבש את העופות.
ההיפך הוא הנכון.
השיטה לקבלת עוף רך שאינו שוחה בשלולית היא אפייה ממושכת שעתיים עד שעתיים וחצי! כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום. ולקראת סיום האפייה מסירים את הכיסוי לצריבה אחרונה.
וזה עוד לפני שהזכרתי את התפוחי אדמה המושלמים שמקבלים.
אז למתכון
מדליקים תנור טורבו 160 מעלות
מס' שוקיים/כרעיים
כחצי כוס שמן זית /קנולה
תבלינים
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
כף מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית חוואיג' למרק
עם התבלינים אפשר לשחק לפי טעמכם האישי.
מספר תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לרצועות של עד סמ או למשולשים קטנים.
גזרים, בצלים, עגבניות שרי, שום וכל מה שמתחשק לכם. רצוי ירקות קשים.
מעסים את העופות היטב (אפשר להשרות לילה קודם לספיגת טעמים טוב יותר אך לא חובה), מעסים גם את הירקות טוב. אם חסר שמן להוסיף עוד טיפה. רוב השמן במילא ישאר בתחתית התבנית.
מניחים נייר אפייה על תבנית ומסדרים תחילה את התפוחי אדמה. מעל מפזרים את שאר המרכיבים.
ועוטפים בנייר אלומיניום.
אופים כשעתיים. בתומם מסירים את נייר האפייה.
מעלים את החום ל 190-200 לעוד רבע שעה לצריבה יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן