שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ניוקי גבינות פריזאי (ממולא בגבינות גרוייר ומוצרלה); תערובת פטריות פורצ'יני, שימג'י ופורטובלו; רוטב שמנת ושמן כמהין; פרמז'ן.

רכיבים

כוס וחצי חלב
150 גר חמאה
2 כוסות קמח
כפית וחצי מלח
חצי כוס פרמז'ן מגורד
חצי כוס מוצרלה קצוצה
כוס אמנטל מגורד
כפית וחצי חרדל
6 ביצים

אופן ההכנה

ניוקי גבינות פריזאי

ל 8 סועדים- כוס מדידה 250 מל

בסיר בינוני על אש בינונית, מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לבשל עוד דקה ומורידים מהאש.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם עם וו גיטרה ומפעילים כדקה כדי לקרר מעט את הבצק.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.בהתחלה הבצק ישבר אבל בהמשך יתגבש שוב.
אחרי הביצה החמישית מוסיפים את הגבינות והחרדל ומערבבים.
אם הבצק מרגיש קשה מדי אז מוסיפים עוד חצי ביצה ואם צריך גם את החצי השני. תחשבו שהבצק צריך להכנס לשק זילוף ולצאת בלחיצה עדינה.
לאחר מכן מעבירים את הבצק לשק זילוף ומחכים רבע שעה.

מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח גדושה. ומביאים לרתיחה עדינה.
מזלפים מהבצק רבוך וגוזרים או חותכים עם סכין חדה כל 3 סמ.
הניוקי יצוף כבר אחרי דקה. ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת.
מעבירים לנייר סופג ולאחר מכן למגש משומן. אחרי כשעה ניתן לשמור במקרר עד השימוש ועד יום נוסף.
אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר יום לפני.

להשלמת המנה– מקפיצים את הניוקי במחבת טפלון עם חמאה ומעט שמן זית עד לצריבה מכל הכיוונים. הניוקי יתפח מעט ויזהיב. ומעבירים לרוטב שהוכן מראש.

אופציות נוספות:
עשבי תיבול שונים או ללא עשבים כלל
גרידת תפוז/ לימון
גבינות שונות (גרוייר, קשקבל, גורגונזולה)
רטבים מגוונים

   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן