שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופריטו עוף וחבושים ברוטב משגע

רכיבים

8-10 שוקי עוף
2 חבושים 
8 תפוח אדמה
4 גזרים
2 בצל לבן
שליש כוס צימוקים
8 שיני שום קלופים
לתיבול
2 מקלות קינמון
רבע כפית הל
רבע כפית ציפורן
רבע כפית קימל
חצי כפית ראס אל חנות
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
חצי לימון

אופן ההכנה

מתכון פשוט, קל להכנה וטעים ברמות קשות.

 

שוטפים את השוקיים. מייבשים. מעסים עם מלח גס. מניחים בצד.

מקלפים את החבושים, חותכים לרבעים. מנקים ליבה. וחותכים לרצועות.

מקלפים את התפוחי אדמה והגזרים וחותכים לחתיכות.

מקלפים את הבצל ופורסים לרצועות.

בסיר רחב ועמוק עם שמן בגובה 2 סמ, מטגנים תחילה את החבושים כדי שהטעם יעבור לשמן. מוציאים לנייר סופג.

מטגנים את התפוחי אדמה עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממליחים מעט.

ממשיכים עם הגזר ובסוף עם הבצל.

שופכים בזהירות את רוב השמן.

מטגנים את השוקיים והשום עד להזהבה מכל הצדדים.

מוסיפים את כל המרכיבים כולל התבלינים.

שופכים כוס וחצי מים רותחים בזהירות.

מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לעוד שעה ורבע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן