שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילה בקר ברוטב יין אדום, מחית ארטישוק ירושלמי ותפ"א ובצלים מקורמלים

רכיבים

רוטב יין אדום
2 בצלי שאלוט או בצל אחד קטן קצוצים דק
1 שן שום מעוכה בסכין
ענף רוזמרין
  בקבוק יין יבש (שאתם אוהבים לשתות)
כף וחצי חמאה
כף סוכר (לפי הטעם)
מלח פלפל
למחית ארטישוק ירושלמי 7 ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוכים גס
4-5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים גס
40 גר חמאה
125 גר שמנת מתוקה
ככוס חלב
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן

אופן ההכנה

 

אופן הכנת רוטב יין אדום 

מטגנים עם חצי כף חמאה את הבצל והשוםש זהירות לא לשרוף, מוסיפים את היין וענף רוזמרין ומבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לשליש. מסננים.

מוסיפים את החמאה והמלח פלפל מערבבים עד להטמעה מלאה של החמאה.

טוענים ומתקנים תיבול.

אופן  הכנת מחית ארטישוק ירושלמי

מבשלים בסיר עם מלא מים את הארטישוק והתפוחי אדמה עד לריכוך. התפוחי אדמה יהיו מוכנים קודם.

מוציאים את התפוחי אשמה ומועכים היטב עם מועך פירה.

את הארטישוק מעבירים בעודו חם למעבד מזון וטוחנים יחד עם השמנת והחמאה.

מאחדים את התפוחי אשמה והארטישוק לסיר, מרתיחים את החלב ומוסיפים לסיר. מערבבים עד הטמעה . מתקנים תיבול.

אפשר להוסיף עוד חמאה וחלב. המרקם צריך להיות קרמי ולא סמיך מדי.

פילה בקר

מחממים תנור ל 200 מעלות.

שוטפים את הפילה המוכשר (להסרת המליחות מההכשרה).

חותכים לקוביות עבות כ 4 סמ ומושחים בשמן זית.

מלהיטים מחבת גריל וצולים את הפילה כדקה לאחר מכן מסובבים 90 מעלות ליצירת קוביות או 45 מעלות למעויינים. ממשיכים לצלות עד שהפילה מגיר דם בחלקו העליון.

הופכים ומטגנים עד שגם בחלק העליון מגיר דם.

אם התבנית גריל מתאימה לתנור מכניסים אותו לכ 4 דקות אם לא מעבירים את הפילה לתבנית תנור.

בצלים מקורמלים

חוצים בצלים לחצי משמנים בשמן זית בנדיבות. מכסים בניר אלומניום ומכניסים לתנור בחום 180 לכשעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן