שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט קיסר וטוויל פרמז'ן

רכיבים

לבבות חסה מחסה גדולה
3 פרוסות חלה
שמן זית
כ 100 גר פרמזן
רוטב לסלט קיסר
מספיק ל 6 סלטים:
חלמון ביצה
שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כף שטוחה חרדל גרגרים
כף חומץ יין לבן
כף רוטב וורצ'סטרשייר
כף רוטב סויה
רבע כפית סרירצ'ה או צילי גרוס
רבע כוס פרמזן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כחצי כוס מים
חצי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה

 

חותכים את החלה לקוביות, משמנים בשמן זית

ומכניסים לתנור (חום 180) עד שמזהיב.

מנקים את החסה מהעלים החיצוניים ומשתמשים רק בלב. כל עלה חוצים לשניים לאורכו.

מגרדים את הפרמז'ן לרצועות ארוכות.

מצלחתים: עלי חסה, קרוטונים ופרמז'ן.

טוויל פרמז'ן

מפזרים פרמזן מגורד על נייר אפייה באיזה צורה שרוצים. לפזר דליל כדי שיהיו חורים בטוויל.לאפות כ 3 דקות בחום 180 עד שהפרמזן מומס.

להוציא ולחכות שיתקרר והתמצק.

 

לרוטב

מכניסים את כל המרכיבים מלבד השמן והמים לכלי של הבלנדר וטוחנים. מוסיפים תוך כדי ההפעלה את השמן ובסוף מוסיפים מים לדילול עד למרקם הרצוי (אמור להיות מעט סמיך).

במקור מוסיפים גם אנשובי. אני ויתרתי והיה מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן