שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הטירמיסו הטוב ביותר שתאכלו

רכיבים

6 חלמונים
 כוס סוכר
 רבע כוס יין מרסלה (חובה! ושווה את ההשקעה)
 500 גר מסקרפונה
 500 מל שמנת מתוקה להקצפה 38%
 כף אבקת סוכר
 2 חבילות בישקוטים איכותיים
 2 שוטים של אספרסו (או קפה אהוב עליכם)
 3 כפות ליקר אמרטו (ליקר שקדים- לא חובה אבל מומלץ אם רוצים את הטירמיסו הטוב שאכלתם  )
 כוס מים חמימים (לא רותחים)
 אבקת קקאו איכותית

אופן ההכנה

הכמות מתאימה לתבנית בגודל 20×30

אופן ההכנה:

מכינים את הקרמה:

בבן מארי (קערה מעל סיר כשהאדים מחממים את הקערה ללא מגע ישיר במים) מקציפים עם מטרפה ידנית את החלמונים, הסוכר והמרסלה עד שהתערובת מסמיכה, מעט תופחת ומקבלת צבע קרמי. מורידים מהאש וממשיכים לערבב עוד דקה.

מצננים כ 20 דקות.

מכניסים פנימה את המסקרפונה ומערבבים עד לאיחוד. מכניסים למקרר.

בינתיים מקציפים את השמנת עם האבקת סוכר לקצפת קשה (זהירות לא לשבור אותה).

מאחדים עם הקרמה והמסקרפונה בתנועות קיפול עדינות.

המילוי יראה מעט דליל אך המקרר יתמצק.

מכינים את השכבה הראשונה.

מערבבים את המים הפושרים עם האספרסו והליקר. טובלים לשניה (אבל ממש שנייה! מעבר לזה הבישקוט יהיה רך מדי) את הבישקוטים מכל צד ומסדרים בתבנית.

מעל שופכים חצי המילוי. מכינים קומה נוספת של בישוקטים ומסיימים עם שאר המילוי.

אני אוהב לפדר אבקת קקאו בעת ההגשה.

אם רוצים להכין מראש עדיף לקצוץ דק עם סכין שוקולד מריר ולפזר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן