הכמות מתאימה לתבנית בגודל 20×30
אופן ההכנה:
מכינים את הקרמה:
בבן מארי (קערה מעל סיר כשהאדים מחממים את הקערה ללא מגע ישיר במים) מקציפים עם מטרפה ידנית את החלמונים, הסוכר והמרסלה עד שהתערובת מסמיכה, מעט תופחת ומקבלת צבע קרמי. מורידים מהאש וממשיכים לערבב עוד דקה.
מצננים כ 20 דקות.
מכניסים פנימה את המסקרפונה ומערבבים עד לאיחוד. מכניסים למקרר.
בינתיים מקציפים את השמנת עם האבקת סוכר לקצפת קשה (זהירות לא לשבור אותה).
מאחדים עם הקרמה והמסקרפונה בתנועות קיפול עדינות.
המילוי יראה מעט דליל אך המקרר יתמצק.
מכינים את השכבה הראשונה.
מערבבים את המים הפושרים עם האספרסו והליקר. טובלים לשניה (אבל ממש שנייה! מעבר לזה הבישקוט יהיה רך מדי) את הבישקוטים מכל צד ומסדרים בתבנית.
מעל שופכים חצי המילוי. מכינים קומה נוספת של בישוקטים ומסיימים עם שאר המילוי.
אני אוהב לפדר אבקת קקאו בעת ההגשה.
אם רוצים להכין מראש עדיף לקצוץ דק עם סכין שוקולד מריר ולפזר.