שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות עוף, ארטישוק ותרד ברוטב לימוני

רכיבים

ל 20 קציצות קטנות
 800 גר חזה עוף טחון
 1 בצל גדול מגורד בפומפיה
 4 שיני שום כתושות
 פרוסת חלה (או פיתה) רטובה, סחוטה ומפוררת
 5 כפות פירורי לחם
 2 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה
 חצי צרור כוסברה
 כפית וחצי מלח
 חצי כפית פלפל שחור
 כפית כמון
 כפית כורכום
לרוטב:
 בצל גדול קצוץ
 4 שיני שום פרוסות
 חבילת תחתית ארטישוק מופשר וחתוך לרבעים
 חבילת תרד
 מיץ מלימון וחצי גדולים סחוטים
 5-6 כוסות מים רותחים
 כפית כורכום
 כפית מלח
 חצי כפית פלפל שחור
 

אופן ההכנה

להכנת הקציצות

מערבבים הכל, מכניסים למקרר לחצי שעה, ומכדררים לכדור בגודל פינג פונג (להעזר בקצת מים כדי שהתערובת לא תדבק ליד).

מטגנים מכל הכיוונים. לא יותר מדי כדי שלא יתייבש.

להכנת הרוטב

בסיר סוטאז' (גדול ונמוך) מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום מטגנים עוד דקה, מוסיפים את תחתיות הארטישוק, מים רותחים, תרד ותבלינים.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבעבוע עדין.

מבשלים 5 דקות.

מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כרבע שעה.

מגישים על אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן