אופן ההכנה
בסיר גדול עם 2 כפות גדושות מלח, מבשלים את הפטוצ'יני לרמת אל דנטה (כמעט עשוי) מוציאים ומסננים.
במקביל לבישול הפטסה מכינים את הרוטב:
חותכים את הפטריות גס (הפטריות תשארנה בשרניות).
ממיסים את החמאה ומקפיצים את הפטריות עד שהן מגירות נוזלים (לא להרוג אותן), מוסיפים את עלי הטימין וחצי כוס יין לבן (אופציונאלי).
מבשלים עד שהיין הצטמצם.
מוסיפים את החלב והשמנת מביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ו 2 כפות שמן כמהין.
מוסיפים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ומבשלים על רתיחה עדינה עד שהפסטה מוכנה.
לפני הכנסת הפסטה מוסיפים את הפרמזן, מערבבים קלות ומוסיפים את הפסטה.
מערבבים עד שהרוטב עוטף את הפטסה מוסיפים את כף השמן כמהין האחרונה. בחישה אחרונה ומגישים.
מעל הפסטה מגרדים פרמז'ן