שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קמח מלא 70%

רכיבים

800 גר קמח מלא 70% של קמח הארץ
620 גר מים קרים
160 גר מחמצת לבנה פעילה
16 גר מלח

אופן ההכנה

הכמות מתאימה לשתי כיכרות

פרמנטוליזה (ערבוב של קמח, מים ומחמצת) והמתנה למשך חצי שעה
תחילת לישה במהירות נמוכה, אחרי 2 דק מוסיף מלח ומגביר מהירות בהדרגה עד שהבצק אסוף, חלק ומבריק.
בערך 5 דק לישה

טמפ בצק בסיום לישה 22 מעלות

כל הקיפולים מסוג קיפול סליל COIL FOLD
קיפול ראשון לאחר חצי שעה
קיפול שני לאחר 45 דק
קיפול שלישי לאחר 45 דק
המתנה של כשעה ורבע (גידול בנפח של כ 30%) ועיצוב ראשון
המתנה של 10 דק
עיצוב סופי
ולמקרר ל 12 שעות

אפייה על משטח נירוסטה
חימום תנור על 260 מעלות חום עליון ותחתון

הכנסת לחמים, יצירת אדים (ראו היילייט יצירת אדים) , והורדת החום ל 240 מעלות. אפייה למשך 18 דק.
בסופם פותח את דלת התנור לשחרור אדים
מוריד חום ל 210 ומשנה מצב תנור לטורבו ואופה לעוד 22 דק

IMG_5657

br>

2 מחשבות על “קמח מלא 70%”

  1. לכמה לחמים הכמות הזאת מספיקה? או בכללי מה המשקל בצק הסופי שאתה מליץ עליו לגודל של כיכר בינונית?

    1. אני עובד בדרכ במשקל לחם סופי אחרי אפייה סביב 600-680 גר..
      זה בערך 350-380 גר קמח לכיכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן