פלוטים
לציפוי- חופן גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה וזרעי פשתן.
אופן ההכנה:
אוטוליזה לשעה
הוספת מחמצת ותחילת לישה, כשהבצק אסוף וחלק מוסיף את המלח והשמן זית. כשהשמן הוטמע מוסיף את כל התוספות ולש עד להטמעה.
באלק כ 5-6 שעות. שני קיפולים.
גידול בנפח סביב ה 60%
ואז הכנסת הבצק למקרר ללילה.
למחרת הופך את הבצק על משטח מקומח. מחלק לרצועות ומסובב. לא להעזר בהרבה קמח. חשוב שהם יהיו מעט דביקים.
בסיום, מסדר מגש עם גרעיני דלעת, זרעי פשתן וגרעיני חמנייה.
מצפה כל חתיכת בצק בגרעינים ומעביר לבד התפחה. מפזר קמח אורז מעל כדי שלא ידבקו לבד. ומתפיח כחצי שעה.
אפייה בחום של 240 מעלות עם אדים בהתחלה למשך כ 15 דק .
בסיום מרסס בשמן זית.
אחד הטעימים!