כדי להגיע לספינג' מוצלח צריך בצק שמכיל כמות גבוהה של מים (הידרציה) וצריך לדעת לפתח נכון את הגלוטן כדי שהאוויר יכלא בו בזמן הטיגון.
באינסטגרם אני מדגים את שיטת הלישה הידנית ומהי הדרך הנכונה להכין את הבצק לפני הטיגון.
ממליץ בחום לצפות גם בהיילייט. כאן
אופן ההכנה:
בקערה נשים קמח ,מלח, שמרים, סוכר ו 360 מים (מתוך ה 400)
נערבב עד שאין קמח יבש. וניתן לבצק מנוחה לחצי שעה.
לאחר מכן נלוש את הבצק ב 3 סבבים, כל רבע שעה,
כשבכל סבב נוסיף מעט מים ונלוש כפי שהדגמתי בהיילייט.
בסיום הסבבים האלו, נמתין חצי שעה ונעשה קיפול. נמתין עוד חצי שעה נעשה שוב קיפול.
ואז נמתין עד שהבצק יכפיל את נפחו.
נחלק לכדורים. נניח על מגש משומן ואז נטגן.
2 מחשבות על “ספינג'”
מה עם המלח?
תודה עודכן.
מוסיפים בהתחלה עם הקמח