שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קראנצ כנאפה גאוני

רכיבים

לבצק
500 גר קמח לחם
120 גר ביצים (2 ביצים L)
25 גר מי ורדים
150 גר חלב
60 גר סוכר
10 גר שמרים יבשים
70 גר חמאה
10 גר מלח
לרידוד
100 גר חמאה רכה
250 גר ריקוטה
300 גר מוצרלה
כ 100 גר׳ פיסטוק קלוי וטחון במעבד מזון
לסירופ מי ורדים
25 גר מי ורדים
55 גר מים
80 גר סוכר
להרתיח הכל יחד.

אופן ההכנה

אחת היציאות הטובות שלי!

השילוב של המי ורדים עם בצק שמרים פשוט עובד נהדר!

אם אתם חובבי כנאפה זה הקראנצ שלכם.

הכמות מתאימה ל 2 קראנצים.

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק
נשים במיקסר את כל מרכיבים מלבד החמאה והמלח.
נתחיל לישה עד לבצק מחובר. נוסיף את החמאה בהדרגה ונלוש עד שהבצק חלק. נוסיף מלח ונמשיך לישה עד הטמעת המלח.
וקבלת בצק חלק.

בסיום הלישה נכדרר את הבצק ונעביר לקערה להתפחה ראשונה.
רק אחרי שהבצק הכפיל נפח נעבור לשלב הבא.

שלב הרידוד:
נחלק את הבצק לשתי חתיכות שוות.
נקמח קלות משטח עבודה ונרדד למלבן גדול ודק.

נמרח את החמאה הרכה על הבצק ומעליה נפזר מחצית מתערובת הריקוטה ומוצרלה. מעל נפזר בנדיבות פיסטוק.

נחתוך את הבצק למרובעים. לא חייב שיהיו שווים בגודלם.
ונערום אותם אחד על השני. נכניס לתבנית משומנת ונעבור להתפחה השנייה.

שלב ההתפחות הוא קריטי.
תמתינו שהבצק יכפיל את נפחו ואף מעבר. לא למהר אחרת תקבלו בצק לא אפוי.

בסיום התפיחה נמרח בביצה ונעביר לתנור שחומם מראש.

נאפה בתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות טורבו למשך 25 דק.

בסיום האפייה נמרח שוב בחמאה
ונשפוך מסירופ מי הורדים.
מעל כל התענוג נפזר עוד פיסטוק.

ממליץ לאכול חם !

  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן