שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז חגיגה

רכיבים

3 כוסות אורז שמש
10 תמרי מג׳עול
10 שזיפים
 3/4 כוס צימוקים חומים
כף גדושה ריבת משמש
2 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
2.5 כפיות מלח
כחצי כפית קינמון
3 תפוחי אדמה

אופן ההכנה

אורז מדהים, מתקתק, מתאים מאד לחגים ובכלל

יש בו תמרים, צימוקים, שזיפים, ריבת משמש ודבש.

אחד הטעימים והמוצלחים

השתמשתי באורז שמש
אורז עגול , עם גוף ונוכחות מעניינת. שונה בטעם ובניראות מהאורז הפרסי/יסמין.

אופן ההכנה:
בסיר עם הרבה מים רותחים, 3 כפות שמן ו 3 כפיות מלח
נבשל 3 כוסות אורז (כמו פסטה ) כ 7-8 דק (לא יותר) בסוף נסנן תחת מים קרים. האורז צריך להיות לא מבושל בשלב הזה. צבעו הלבין .

נחתוך לרבעים 10 תמרי מג׳עול, 10 שזיפים, כ 3/4 כוס צימוקים חומים ונוסיף לאורז.
נתבל בכף גדושה ריבת משמש, 2 כפות דבש, כ 1/3 כוס שמן זית, 2.5 כפיות מלח וכחצי כפית קינמון.

נערבב היטב.

באותו סיר של האורז, נשים 4 כפות שמן זית, 4 כפות מים וחצי כפית של כורכום. נערבב וניתן לרוטב לרתוח. נפזר מעל פרוסות של תפוחי אדמה.
נטגן כ 2 דק על אש גבוהה ואז נפזר את האורז בצורת פירדמה.

נכסה את הסיר, נביא לרתיחה.
נשפוך כשליש כוס מים מעל האורז.
נסגור שוב. תוודאו שהמכסה אטום לחלוטין ונבשל למשך כשעה על אש נמוכה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן