שובר מתנה
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פוקצ'ת שלוש הכפלות

רכיבים

אופן ההכנה

פוקצ׳ת שלוש הכפלות
זה שמה
שלוש הכפלות נפח! רק כך תקבלו את הפוקצ׳ה של החלומות!

הכמות מתאימה לתבנית תנור סטנדרטי רוחב 60 סמ.

40*35

בצק ראשון
500 גר קמח פיצה גרמני של קמח הארץ (חשוב מאד קמח חזק ואיכותי)
250 גר מים בטמפ החדר
4 גר שמרים יבשים

בצק סופי
125 גר קמח פיצה גרמני
5 גר דבש
1 גר שמרים יבשים (חצי כפית)
10 גר מלח
150 גר מים קרים מאד- חלק 1
100 גר מים קרים מאד-חלק 2

אופן ההכנה
בצק ראשון
ערבוב והתפחה באזור חמים 25 מעלות
למשך כשעה וחצי- שעתיים. מחכים להכפלה ראשונה.

בצק סופי
לקערת המיקסר נכניס את הבצק הראשון, דבש, שמרים, ונתחיל לישה רק עם חלק 1 מהמים.
אחרי 5 דק מוסיפים את המלח ולשים לבצק חלק.
אחרי 3 דק מוסיפים בהדרגה את יתרת המים. מגבירים מהירות עם הלישה.
לקח לי 20 דק עד לפיתוח מלא.
(תלוי מיקסר)

נותנים לבצק מנוחה של 10 דק בתוך הקערת המיקסר ואז מכדררים ומעבירים לקופסא משומנת עד הכפלת נפח. (הכפלה שנייה) בערך שעה טמפ 24 מעלות.

מוציאים , מקפלים בעדינות על משטח מקומח היטב. (ראו היילייט באינסטגרם) ומעבירים לקופסא גדולה יותר.
מחכים שוב להכפלה שלישית (בערך שעה ורבע)

פותחים על שולחן מקומח היטב, מחוררים את ההיקף ואז נכנסים פנימה.
מרימים ומעבירים לתבנית.
שמן זית מעל להעצמת הקראסט והטעמים ומלח (לא חובה)
אופים בתנור שחומם מראש על 260 מעלות טורבו עם משטח נירוסטה.
סהכ אפייה כ-20 דק.

אחרי כ 7-8 דק מסובבים את התבנית לאפייה אחידה. אחרי כ 15 דק מתחילת האפייה נעביר את הפוקצה ישירות על המשטח נירוסטה כדי לחזק את התחתית של הפוקצה.

אין צורך באדים.

 

9 מחשבות על “פוקצ'ת שלוש הכפלות”

  1. שלום אודי, תודה רבה על המתכון הנהדר והמאתגר. ניסיתי את המתכון עם קמח לחם לבן ויצא ממש מעולה. האם אפשר לשלב קמח לחם חיטה מלאה 100 אחוז או קמח כוסמין 80 אחוז?
    תודה.

      1. תודה, אני משערת שיהיה צריך יותר מים כי זה קמח מלא, עדיף להוסיף בבצק הראשון או השני?

  2. מריאנה

    שלום אודי
    אולי כדאי לערוך מחדש את אופן ההכנה כי לא רשום מתי צריך להכניס את החלק השני של הקמח, הדבש והשמרים. תודה

  3. היי, אחרי 2 נסיונות טובים יחסית, ניסיתי להכין שוב עם קמח מניטובה של שטיבל, היה קשה לספוג את כמות המים הקרים השנייה. הבצק הראשוני היה מאוד יבש, מה היית ממליץ לעשות אחרת? אולי להכין בצק ראשוני עם הידרציה גבוהה?

  4. הי אודי אפשר להתפיח אותו 36 שעות במקרר??
    ואם כן אחרי איזה התפחה מכניסים למקרר , המון תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סדנאות קרובות

דילוג לתוכן